IDAG: ETT ÅR KVAR TILL VM
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Ett år kvar till VM - "Kotten": "Tror självklart på succé"

ANNONS

Sverige har sju raka VM-guld - jagar tionde guldet på hemmaplan.

Exakt ett år återstår innan Sveriges landslagsdamer kliver in i premiärmatchen i VM, som avgörs i IFU Arena i Uppsala. 

– Vi planerar för att det ska bli det häftigaste världsmästerskapet på damsidan genom tiderna. Damlandslaget har superstjärnor i laget som är starka profiler, och IFU Arena inbjuder till stora möjligheter för ett professionellt genomförande, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson i ett pressmeddelande. 

Senast det begav sig i VM-sammanhang blev Johanna Hultgren stor hjälte med sitt övertidsmål mot Finland. Sveriges förbundskapten Åsa "Kotten" Karlsson förutspår en tuff och jämn kamp även den här gången. 

– Det är verkligen en otrolig bedrift att Sverige har lyckats hålla sig fast vid tronen i så många mästerskap i rad. Vi är alltid jagade av framför allt Finland, Schweiz och Tjeckien och i slutändan vet vi att det blir extremt tighta matcher. VM-finalerna 2015 och 2017 gick till straffar, och 2019 vann vi i förlängning. Jag räknar kallt med att det kan bli samma sorts dramatik i Uppsala. Men jag tror självklart på succé, vi har oerhört starka spelare, säger Karlsson, som hoppas på att mästerskapet ska kunna avgöras 

– Vi hoppas verkligen att det går att genomföra. Direkt efter VM-guldet 2019 började vi arbeta på ett nytt sätt med delvis nya spelare. Det arbetet är viktigt att fortsätta med så att vi kan prestera på topp i Uppsala.

Du kanske även vill läsa:
Experten: Så ser Sveriges VM-trupp ut om ett år
Plus Experten: Så ser Sveriges VM-trupp ut om ett år
Den här artikeln handlar om: