INFÖR DALADERBYT
Foto: Adam Troy
Superligan

Dalbjers passning inför derbyt: "Deras arena ligger i ett grustag"

ANNONS

Mora och Falun möts för första gången på fyra år i SSL.

IBF Faluns tränare Daniel Dalbjer har under flera decennier gjort sig känd som en av svensk innebandys största citatmaskiner. 

Tidigare den här säsongen bjöd 39-åringen bland annat på ett minnesvärt citat riktat mot Pixbos Jonas Eliasson. 

– Jag hörde intervjun med deras tränare efter matchen och att han uttryckte att de käkade upp oss. Han har tagit över ett självspelande piano som har spelat i SSL i 1000 år och vinner mot en nykomling i en jämn match. Det är pinsamt att han står där och leker Allan-Ballan, snubben får fan lugna ner sig. 

I kväll väntar ett hett daladerby mellan Falun och Mora - ett möte som eldades i gång redan på försäsongen där en viss Dalbjer ställde sig frågan om Mora bränt ut sig: 

 – Jag säger inte att vi är bättre. Vi är inte riktigt där än. Vår kurva går sakta uppåt. Vi har spelat innebandy sedan i maj av en anledning och det är att undvika överbelastning. Oss gentemot Mora? Jag tror det är jämnt skägg. Hade det varit en period till så hade vi vunnit, jag är helt övertygad. De såg faktiskt trötta ut om jag ska vara ärlig. Frågan är om de har bränt ut sig? Om de har gått för hårt för att bevisa att de är bättre än vad folk tror sett till vad de har tappat, sa Dalbjer till Dalarnas-Tidningar. 

Inför kvällens match, mellan femman Mora och tian Falun leverear bortatränaren återigen en syrlig passning till konkurrenten: 

– Det som talar för IBF Falun är att föreningen både på dam- och herrsidan är en större och vassare förening, har en riktigt fin arena och är mer en innebandystad. Mora är mindre och deras arena ligger i ett grustag. Det är lite så det känns. Båda är jämbördiga som SSL-lag, men Falun som förening kommer bara att bli större och har samma ambition med damlaget som med herrlaget, säger han till Dalarnas Tidningar. 

Moras tränare Lars-Olov Olssons replik: 

– Okej, det får stå för honom. Det är hans åsikter. Jag har inga synpunkter på det. Det är de förutsättningarna vi har och det är den arenan vi har. För vår del funkar den jättebra. 

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: