Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

Backkris hos nykomlingen - tre nyckelspelare borta

ANNONS

Värst är läget för Adam Hansson som kan missa resterande delen av säsongen.

Nykomlingen Team Thorengruppen sladdar i superligatabellen och väntar fortfarande på säsongens första seger. Senast fick lagets se sig besegrat i Umeåderbyt - där Dalen vann med klara 10-3. 

Och som känt kommer en olycka sällan ensam: Nu står det klart att laget får klara sig utan viktiga försvarstrion, Mathias Hagert, Lukas Harnesk och Adam Hansson en tid framöver. 

Tidigare i veckan var SportExpressen först med att berätta om Mathias Hagerts mystiska sjukdomssymtom. 

– Jag har blivit sängliggandes efter jag spelat en match och måste vila i några dagar för att huvudvärk och andning ska komma tillbaka ordentligt. Så just nu har jag ingen aning om när eller om jag kan komma till spel. Just nu är jag på paus. Jag tog det beslutet efter att jag knappt kunnat andas efter de två senaste matcherna. Det har bara blivit värre och värre, berättade Hagert, som har pausat allt innebandyspel tills vidare. 

Ännu längre ser laget ut att få klara sig utan Adam Hansson, som har problem med en fot och som nu tvingas till operation: 

– Jag har en fot som har strulat länge som jag har opererat två gånger efter säsongen de två senaste åren. Jag hade hoppats på att jag skulle få till det den här gången, men det har kommit tillbaka och är värre än någonsin. Det små knölbildningar i foten som har börjat sprida sig och nu måste de gå in och plocka bort dem, säger Adam Hansson till Västerbottens-Kuriren

Och som om det inte vore nog med frånfällen på backplats är även Lukas Harnesk indisponibel ett tag framöver. Den 27-årige backen, som anslöt från Dalen inför säsongen, har av privata skäl valt att ta en paus - och återkommer tidigast efter årsskiftet. 

Tre tunga avbräck för jumbon som emellertid kan glädja sig åt att viktige Adam Berglund är tillbaka i laget efter uppehåll. 

På lördag väntar Falun som har förlorat fyra av sina fem senaste matcher i SSL. 

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Växjö vann klart borta mot Thorengruppen IBF Falun besegrade Thorengruppen och toppar nu tabellen Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: