Foto: Johan Magnusson
Allsvenskan norra

U19-landslagsspelare till Allsvenskan

ANNONS

Visby har lånat in en supertalang från Tyresö Trollbäcken.

Tidigt imorse gjorde Visby IBK klart med lån av den förre detta U19-spelaren Oscar Magnusson från Tyresö Trollbäcken IBK. Oscar kommer i första hand lånas fram till matchen mot Salem och sen återgå tillbaka till TyresöTrollbäcken.

- Vi har haft ögonen på Oscar under en längre period och nu när deras serie är stängd och vi har spelare borta så passar det bra med att få in förstärkning så vi kan spela med mer folk. Man skall se detta lån som att vi vill fortsätta kunna spela med våra egna juniorer som vi haft som mål under hela säsongen. Jag vill också passa på och tacka Emil Schönhoff, sportchef i TT IBK för hans flexibilitet och hans sätt att vara lösningsorienterad, säger klubbchef Joakim Bandholtz i ett pressmeddelande. 

19-åringen hann göra 2 mål och 8 assist på fyra matcher innan Herr1an pausade seriespelet på grund av Corona-pandemin. Kommande fyra matcher i allsvenskan finns Magnusson nu tillgänglig för spel med Visby. 

- Jag såg Oscar redan som 13-åring när jag var hjälptränare för hans ungdomslag och kände redan då att han hade något alldeles extra. Det ska bli fantastiskt kul att få se Oscar spela med oss i Visby IBK, avslutar huvudtränaren Christoffer Lindberg. 

  

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Visby klart för kval till Superligan Visby vann stort senast – nu tog IBF Falun Utveckling revansch

Den här artikeln handlar om: