Foto: D-foto
Allsvenskan norra

Tränarnas kommentarer om gårdagens allsvenska matcher

ANNONS

"Märktes att de spelade med kniven mot strupen medan vi gick in och trodde detta skulle lösa sig"

Djurgården-AIK 6-1

– Idag var det storebror mot lillebror, vi var bättre på allt. Men framförallt har vår fystränare gjort ett fantastisk jobb med killarna, vi vann varje närkamp och varje löpduell. Det är sådana här matcher man brinner för, kommenterade Djurgårdens tränare Mikael Öhman.

Highlights

Lindås Rasta-Lerum 5-6 sd


– Tycker vi har fullständig kontroll på matchen och borde punkterat tillställningen. Tyvärr bjuder vi in Lerum i matchen genom två oerhört onödiga utvisningar i 3:e perioden, och PP är en spelform där de är väldigt skickliga. Större än så är inte marginalerna mellan 3 stabila poäng och en förlust i sudden, tyckte Lindås Rastas tränare Fredrik Oredsson, efter matchen.


– Otroligt starkt av killarna att gå ut och fixa två poäng efter förutsättningarna som var inför tredje perioden. Tycker att vi egentligen förtjänar tre poäng idag, men när det blev som det blev är vi glada för det här, säger Tränare Anton Olofsson.

Highlights

Onyx-Åby 3-9


– En bra match av oss. Jag tycker att vi har kommandot från start till mål. Stark insats av alla i laget som gjorde ett solitt arbete över hela banan, säger Åbys tränare Tommy Karlsson.

Higlights

Gävle-Hagunda 5-2


– Tycker att vi verkligen jobbar för varandra hela matchen, vi vinner närkamperna och gör det vi är bra på, kommenterade Gävle GIK:s tränare Örjan Lindberg efter matchen.


– Vi var inte med från början och hamnade i ett onödigt underläge, som vi inte klarar av att hämta i fatt. Spelar med för lågt tempo och inte tillräckligt rakt mot mål, Gävle vinner rättvist, säger tränare Magnus Adolfsson.


Highlights

Åstorp/Kvidinge-Malmö 4-7


– Jag tycker vi visar riktigt fin karaktär idag, vi var inte alls nöjda efter första perioden, kom in i andra och visade vägen för varandra! Ludvig Andersson var en av dem som gick längst fram i ledet och var riktigt bra idag! Skönt med tre riktigt viktiga och sköna poäng, kommenterade Malmö FBC:s tränare Jörgen Hansen.


– Bara att gratulera Malmö till en vinst och skön inställning. Märktes att de spelade med kniven mot strupen medan vi gick in och trodde detta skulle lösa sig, säger tränare Marck Lundberg.


Highlights

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda

Den här artikeln handlar om: