Stockholmsderbyt
Foto: Moa Öhman
Allsvenskan norra

Nyförvärvet gjorde succé i Stockholmsderbyt

ANNONS

Djurgårdens lånespelare gick in och leverera direkt efter en träning med laget.

I gårdagens Stockholmsderby mellan Djurgården och AIK hade Djurgården förstärkt laget med en spelare från Herr1an och han gjorde stor succé. 

Det var Älvsjö AIK:s Victor Ferraresi som lånades in och 35-åringen stod för 1 mål och 1 assist i 6-1 vinsten och han hyllades av kedjekamraten Sebastian Gafvelin efter matchen.   

- Det funkade jättebra tillsammans och vi känner varandra sedan lång tid tillbaka. Det var en väldigt skön förstärkning och han har ju varit i Djurgården en kort sejour tidigare så det var roligt att han var tillbaka, säger Gafvelin till Innebandymagazinet. 

Ferraresi har en lång gedigen karriär bakom sig med 8 säsonger i Superligan och två år som proffs nere i Schweiz. Han gjorde 6 matcher för Djurgården säsongen 17/18 och han hann med att göra 14 poäng på dem. Men efter de matcherna gick han till Älvsjö i Herr1an och där har han spelat fram tills nu.    

- Han är otroligt duktig och det är väldigt lätt att spela med honom. Han var grymt bra igår vilket var väldigt imponerande med tanke på att han inte tränat innebandy på ett par veckor och bara gjort en träning med oss. Att han går in och gör 1+1 i ett derby mot AIK säger väl en hel del om hans kapacitet.

Hur länge kommer han att stanna hos er?

- Jag vet faktiskt inte hur länge vi lånat in honom men kan tänka mig att han stannar tills Herr1an öppnar upp för spel igen.


TV: "Helt egen nivå - han är definitivt landslagsmässig"

Omgångens sexa - helgens bästa spelare i SSL.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius Tyresö Trollbäcken vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Djurgården IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: