Stockholmsderbyt
Foto: Nobbes Djurgårdsbilder
Allsvenskan norra

Djurgårdsstjärnan chockad över AIK:s svaga insats i derbyt

ANNONS

"Det var väldigt förvånande att de inte var bättre än vad de var"

Djurgården körde över AIK igår i en miniseriefinal i den Norra Allsvenskan igår. Segersiffrorna skrev till hela 6-1.

- Man mår ju rätt så bra idag, skratt. Kort och gott så var det ord och inga visor igår. Det var länge sedan jag såg AIK så bleka som de var i går om jag ska vara ärlig. Det var väldigt förvånande att de inte var bättre än vad de var, säger Sebastian Gafvelin till Innebandymagazinet och fortsätter:  

- Vi var bättre på alla positioner och vi vann varenda löpduell och varje närkamp. De hade inget att sätta emot och det chockade mig lite eftersom de gjort bra resultat och ligger i toppen av serien.

Varför kör ni över dem så enkelt som ni gjorde?

- Antingen var det vi som gjorde dem dåliga eller så är de inte bättre än så här men det har jag svårt att tro. Det såg ut som vi var mer taggade än dem och att vi ville mer så det var väl så enkelt att vi är bättre än dem. 

Video: Se alla målen från derbyt


Inför säsongsstarten så var det ett litet ordkrig mellan de goda vännerna Dennis Blomberg och Sebastian Gafvelin. De båda spelade ihop i Djurgården för tre säsonger sedan men efter två säsonger i Schweiz valde Blomberg att gå till AIK istället för att komma tillbaka till Djurgården. Något som Gafvelin kommenterade skämtsamt så här då ”Ja, vad ska man säga? Man blir bara trött och matt. Hädanefter får han äta på golvet med hunden när de kommer över på middag. För inga gnagare sitter vid mitt bord och äter i alla fall”. Men efter gårdagens vinst svarar Gafvelin lite mer ödmjukt på om Blomberg valde fel klubb när han flyttade tillbaka.   

- Han gjorde nog inget felval, han är en otroligt duktig innebandyspelare och att han valde AIK istället för Djurgården är inget som vi är sura för. Han gjorde ett val som passade honom väldigt bra utefter jobb och familjesituation. Men rent sportsligt vet jag inte om han gjorde rätt val det får du fråga Dennis om, skratt.

De båda kombataterna argumenterade också om vilket lag som skulle komma bäst till i tabellen efter 22 omgångar och efter gårdagens vinst ligger nu Djurgården etta i tabellen, 6 poäng före AIK på tredje plats men då har AIK spelat två matcher mindre.  

- Jag tror stenhårt på att vi kommer hamna före AIK i tabellen och det står jag fast vid. Halva säsongen har ju snart gått och vi ligger ju före dem just nu. De har ju ett par matcher mindre spelade så de kan ju komma ikapp. Men jag är övertygad om att vi kommer sluta högre upp och fortsätter de spela som igår så kan jag lova till 100% att vi slutar före dem. Men fortsätter de som inledningen på säsongen så kommer de vara med och fajtas.

”Hamnar AIK före oss i tabellen så slutar jag med innebandy! Det vore förmodligen innebandyhistoriens största skräll i så fall” var en menig som du sa i stridens hetta. Står du fast vid det fortfarande?

- Haha, precis om de hamnar före oss är det dags att lägga klubban på hyllan. Men jag är ju 30+ så oavsett hur det går så får jag ta mig en tankeställare om hur jag ska göra nästa säsong.

Hur bra är Djurgården denna säsong egentligen?

- Vi är jäkligt bra skulle jag säga. Vi har gjort en plattmatch mot Bele Barkarby där vi ställde in skorna från start till slut och vi har förlorat borta mot seriefavoriterna Hagunda i en match där vi var med hela tiden. Vi tog in en ny fystränare i somras och har gjort en grymt bra försäsong så vi är bättre tränade än någonsin och det syntes ju mot AIK igår. Så vi är jäkligt bra i år.

 

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK

Den här artikeln handlar om: