Inför Stockholmsderbyt
Trion Nicklas Hedstål, Andreas Enström och Magnus Jäderlund spår utgången i onsdagens Stockholmsderby.
Foto: event-bilder.se
Allsvenskan norra

Tre röster inför Stockholmsderbyt: "På väg att växa ut till en av seriens målfarligaste anfallare"

ANNONS

Binge: "Huvudstaden behöver toppderbyn som förr mellan Balrog och Fornudden eller hatmatcherna mellan Caperiotäby och AIK"

I kväll spelas innebandyderbyt mellan Stockholms två största klubbar på herrsidan, Djurgården och AIK. 

Innebandymagzinet har tagit tempen på tre innebandyrofiler som har sagt sitt inför derbyt. 

Andreas "Gåtan" Enström - före detta sportchef i Djurgården innebandy

Inför DIF-AIK så ser jag ett hungrigt DIF som kommer från en övertidsförlust borta i Visby, en riktigt stark insats och uppladdning inför derbyt.

AIK har haft sin säsongstopp sedan dom vände 0-5 i första matchen mot Hudik till seger 8-6, men åkte senast på en snöplig hård övertidsförlust mot Salem senast som nog blir början på en svacka för laget.

AIK har bra spelare som Alex Kjellbris och Kevin Lieback-Asp som DIF får passa sig för men väger för lätt i övrigt. 

Ska jag tippa matchen så kan jag se två olika scenarier framför mig:

Antingen att ett supertänt DIF kämpar till sig en 3-4 målsledning redan i första perioden och försöker hålla avståndet resterande del, eller att matchen blir en avvaktande föreställning där de individuella prestationerna avgör en tight kamp. Jag skulle lätt kunna säga att matchen avgörs av allsvenskans bästa lirare som är firma Gafvelin-Kareliusson-Schantz, men denna gång tror jag att trollgubben Fredric Gustavsson avgör.

Det enda vi vet till 100 procent är att det blir som det blir. Full fart framåt.

Nicklas Hedstål, tidigare tränare i AIK, nu tränare för Zug United i Schweiziska högstaligan, NLA. 

Tror på en jämn match, tycker AIK har en väldigt bra trupp på pappret och bör kunna vara med och slåss om en SSL-plats i vår. DIF har startat serien mycket bra och verkar ha fått ihop bitarna bra.

AIK vinner 5-4 i en jämn historia.

Magnus "Binge" Jäderlund - tränat båda klubbarna - i dag tränare för Rosersberg i Herr1an. 

Ett Stockholmsderby mellan DIF och AIK har innebandyn länge hoppats ska bli ett dragplåster medialt och publikt. Huvudstaden behöver toppderbyn som förr mellan Balrog och Fornudden eller hatmatcherna mellan Caperiotäby och AIK.  

Positivt att det är ett toppmöte, men intresset för innebandyallsvenskan och innebandy rent allmänt är inte på topp i dessa tider, det borde vara mycket mer ”snack” runt derbyt. 

Djurgården har ofta ett bra stäm på hemmaplan och har plockat poäng i inledningen av säsongen, men man brukar växa mera under andra halvan av serien. DIF har ett järngäng som varit med sedan DIF:s resa startade 2014. Spelmotorn Kareliusson, Gafvelin och tränare Micke Öhman betyder mycket för rutinen, kvaliteten, gemenskapen och DIF:s lagidentitet. 

AIK är fysiska, kontrar med många spelare och profilen Markus Eriksson är på väg att växa ut till en av seriens målfarligaste anfallare.  AIK bygger vidare med en bred trupp vilket jag tycker är bra, men man behöver mer spets för att nå SSL-nivå.  

Man har AIK- och SSL-rutin i form av erfarna Forslöv, Kjellbris och Lieback Asp. Av de yngre spelarna har AIK:s fysiske Jesper Andersson stor potential och i DIF finns motsvarande kraft i Erik Oweling. 

Det blir en jämn drabbning. Djurgården är knapp favorit i mina ögon tack vare hemmafördelen. Det långsamma golvet i Eriksdalshallen passar DIF:s kontrollerade spel bra och de ledande spelarna Kareliusson, Gafvelin och Schantz kan blixtra till mot AIK:s låga försvar.

AIK har många spelare som kan producera och bör piska upp ett högt tempo mot DIF för att få ett övertag. Duktige Jonathan Hjelm blir en nyckelspelare i AIK:s mål och kommer säkert spela sitt bästa spel i derbyt. 

Hoppas att något lag i Stockholm lyfter snart, det behövs för att få ett tydligt elitlag. Återstå att se om det är AIK eller Djurgården som kopplar grepp om tronen i huvudstaden. 

Jag tror Djurgården vinner med uddamålet 7-6, segerskytt blir, i box play, Alexander Lennström.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK

Den här artikeln handlar om: