Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

Thorengruppenspelaren om hälsobesvären: "Bara blivit värre och värre"

ANNONS

Mathias Hagert har missat stora delar av säsongsinledningen - nu berättar han varför.

Nykomlingen Team Thorengruppen har gått tungt under hösten och väntar alljämnt på första segern i SSL. I söndags kom nionde raka förlusten i säsongens första Umeåderby, där Dalen blev för svåra (förlust 10-3). 

Men det är inte bara på planen som laget har bekymmer. I en intervju med SportExpressen berättar backen Mathias Hagert om sina sjukdomsbesvär som hållit honom borta från planen under stora delar av hösten. 

– Jag har blivit sängliggandes efter jag spelat en match och måste vila i några dagar för att huvudvärk och andning ska komma tillbaka ordentligt. Så just nu har jag ingen aning om när eller om jag kan komma till spel. Just nu är jag på paus. Jag tog det beslutet efter att jag knappt kunnat andas efter de två senaste matcherna. Det har bara blivit värre och värre, säger Hagert till SportExpressen, och berättar att problemen uppdagades redan innan seriepremiären: 

– Då var det så pass lite och det gick att ha kontroll på det. Jag tänkte väl att det hade att göra med en förkylning som inte släppt ordentligt. Men nu går det inte att ha kontroll på det längre och då blir min hälsa i fara. 

På lördag ställs Thorengruppen, som är jumbo i SSL, mot regerande mästarna Falun. 


TV: "Helt egen nivå - han är definitivt landslagsmässig"

Omgångens sexa - helgens bästa spelare i SSL.



 

 

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Växjö vann klart borta mot Thorengruppen IBF Falun besegrade Thorengruppen och toppar nu tabellen Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: