Foto: Per Wiklund
Herrettan

Gamla Stan om alternativet enkelserie: "Vet inte hur rättvist det blir"

ANNONS

"Får vara beredd på att det inte blir som en vanlig säsong".

Tre segrar på lika många matcher placerar Gamla Stan högst upp i tabellen i Herr1an Norrland-norra. 

Nu står - precis som för stora delar av innebandy-Sverige - egenträning på schemat för Skellefteågänget. 

– Det blir inga innebandyträningar på ett tag och grabbarna håller i gång så gott det det går på egen hand. Det har fungerat bra hittills även om det finns vissa spelare som är lite latare än andra, berättar lagets tränare Pontus Nilsson, som tror att lagets fina säsongsstart kan sporra spelarna till att pressa sig lite extra i väntan på att serien återstartar: 

– Vi gjorde en jättebra försäsong i somras vilket har givit effekt på planen. Jag tror och hoppas att killarna ska göra allt de kan för att bibehålla formen nu när vi inte får spela, säger Nilsson och berättar om lagets resultatmässigt imponerande start på säsongen: 

– Det har varit kontrollerat och bra från vår sida även om jag måste vara ärlig och säga att vi har mött de på pappret lite lättare lagen har vi gjort det vi ska. Det har varit tre komfortabla segrar, säger han och hyllar kvalitén på årets serie: 

– Det var länge sedan den här division I-serien var så slagkraftig som den är i år och att ett så bra lag som Dalen är utan poäng efter tre omgångar, och ses som ett bottenlag, tycker jag säger det mesta. 

Ni hade tre tjecker som anslöt till laget i slutet av oktober. Vad hände med dem? 

– Det hade väldigt otur och hann knappt landa här i Skellefteå innan serien sattes på paus. Det var bara för dem att vända tillbaka till Tjeckien igen.

Till sist. Hur bör serien avslutas? 

– Jättesvårt att svara på eftersom att vi vet så lite om när vi får spela igen. Jag vet att enkelserie diskuteras på sina håll - men jag vet inte hur rättvist det blir i vår serie med bara åtta lag. Beslutar man sig för det har vi bara fyra matcher kvar den här säsongen. Oavsett vad man gör tror jag att man får vara beredd på att det inte blir som en vanlig säsong.  


Matchrapporter: Gamla Stan besegrade Öjebyn på hemmaplan Bollnäs åker ur serien – det står klart efter söndagens match Storseger för Gamla Stan borta mot Håsta Thorengruppen 2 besegrade Gamla Stan på bortaplan Efter förlustsviten: Seger igen för Gamla Stan – 6-5 mot IBK Luleå

Den här artikeln handlar om: