Landet runt

Allt fler svenskar handlar begagnad innebandyutrustning

ANNONS

Behöver du hitta utrustning till rätt pris? Black Friday närmar sig men det finns även en allt större grupp som hittar sina fynd på begagnatmarknaden.

Begagnatmarknaden i Sverige omsätter årligen hundratals miljarder kronor varje år. Det finns undersökningar som bekräftar att det blir allt vanligare att köpa begagnat via nätet. Det gäller även innebandyprodukter. Via sajter som Tradera, Blocket och inte minst Marketplace på Facebook säljs det massor av produkter.

När Innebandymagazinet tittar runt är det populäraste produkterna målvaktutrustning och den billigare kategorin klubbor samt målburar. Även inomhusskor som blivit för små säljs aktivt överallt samt klubbfodral och innebandyglasögon.

- Vi ser ett ökat intresse för att handla på second hand som vi tror kommer att fortsätta. Nya tekniska lösningar, ett ökat engagemang i hållbarhetsfrågan och en attitydförändring till att köpa begagnade prylar är några faktorer som driver utvecklingen", säger Magnus Nikkarinen, ansvarig för hållbarhetsfrågor på Svensk Handel till placera.se.

I övrigt finns det massor av begagnade saker som säljer bra, framförallt barnkläder, gamingprylar, lego och vinylskivor ligger i topp i flera undersökningar.





TV: "Helt egen nivå - han är definitivt landslagsmässig"

Omgångens sexa - helgens bästa spelare i SSL.



 

 

Den här artikeln handlar om: