Foto: Anton Måård
Superligan

Kampanjen hjälpte inte - succétjecken återvänder hem

ANNONS

Det blir ingen fortsättning för Filip Forman i Kalmarsund.

Kalmarsunds låneavtal med Filip Forman gick ut i helgen och den tjeckiska 18-åringen gjorde braksuccé med 14 poäng på 7 matcher. Under hashtagen #FormanSkaStanna startade Kalmarsund en swishkampanj i helgen med målet att få in 100 000 kronor inom 48 timmar, för att försöka få behålla succétjecken. 

– Målet är att han ska stanna. Men det är flera aspekter, inte bara det ekonomiska, utan det handlar om dels Bohemians och dels studier. Det är klart att han inte ska behöva bryta sina studier för att vara här några månader, men vi får se om det går att lösa med distansstudier, sa klubbchefen Per Viberg till Innebandymagazinet i helgen.

Kampanjen drog in runt 20 000 kronor de första 12 timmarna men kampanjen blev även starkt ifrågasatt på sociala medier och kallades bland annat för osmaklig.  

– Det här har på något sätt delat innebandy-Sverige. Det är tråkigt. Jag förstår inte vad de menar med att vi utnyttjar pandemin. Man måste betala för sig så klart, men det tar jag för givet att alla gör, säger sportchefen Adam Kallenberg till Sportexpressen och fortsätter: 

– Det var egentligen en kampanj av supportrar som var lyriska efter hans avslutning och hans avtryck i klubben. Att han var duktig visste vi, men den här succén kunde ingen förutse. Det blev lite av en Åshöjden-saga. 

Det är oklart hur mycket pengar som Kalmarsund fick in på kampanjen och det spelade ingen roll heller för på måndagen meddelade Kalmarsund att det inte blir någon fortsättning för Forman eftersom det inte fanns någon möjlighet för honom att kombinera studierna med en permanent flytt till Sverige. Man meddelade även att de som bidragit till kampanjen skulle få tillbaka sin pengar. 

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: