Foto: Per Wiklund
Herrettan

Skoghallstränaren: "Bra att serierna är pausade"

ANNONS

"Vi har det här som en fritidssysselsättning och vi ska vara glada att idrottsrörelsen har försökt att hitta lösningar för att spela"

Skoghall har gått som tåget i Herr1an västra och leder den nu pausade serien efter fyra segrar på lika många omgångar. Nu har laget - precis som konkurrenterna - inte spelat någon tävlingsmatch på en månad. I stället är det egenträning som gäller. 

– Grabbarna tränar på egen hand just nu. Den här veckan har vi planerat in ett digitalt möte med spelartruppen för att bland annat prata om hur vi ska lägga upp den individuella träningen, säger lagets tränare, Niclas Andersson till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– Det gäller att vi ser det som en chans att bygga upp spelarnas fysik ytterligare och att vi tacklar det här uppehållet på rätt sätt. Jag tror att det laget som hanterar den här perioden bäst kommer att vara det laget som kommer att klara sig bäst när serien ska avgöras. 

Märker du av någon form av motivationsbrist hos spelarna? 

– Direkt när beskedet kom så märkte vi av att motivationen dippade en del i laget. Det känns naturligt med tanke på att pausen kom så snabbt in i serien och att spelarna redan har gjort en försäsong. När vi får mer klarhet och fler svar på hur serien kan avgöras är jag säker på att motivationen kommer att öka. Det är en speciell säsong där här, en man för alltid kommer att komma ihåg, då hade det varit kul att bli ihågkomna som laget som vann "coronasäsongen". 

Fyra segrar på fyra matcher - hur vill du summera er spel,ässiga inledning? 

– Det är framför allt vårt offensiva spel som har fungerat. I år har vi en stor bredd i vårt poänggörande och det är kul att det är så många som bidrar, säger Andersson, som framhåller att laget ännu inte har mött något av topplagen: 

– Det är tydligt att "norrlagen" i serien är bättre än lagen söderifrån, med det sagt har vi gjort det vi har kunnat och vunnit matcherna övertygade. Tyvärr gick vi miste om seriefinalen mot Hagfors, som skulle ha spelats dagar efter att serien stängdes ner. Nu får vi se fram emot den matchen senare i stället, säger Andersson, som ger sin syn på hur serien skulle kunna avslutas: 

– Först och främst vill jag poängtera att det är bra att serierna är pausade - vi har det här som en fritidssysselsättning och vi ska vara glada att idrottsrörelsen har försökt att hitta lösningar för att spela. Nu har vi tyvärr nått en sådan nivå i smittspridningen att det enda rätta var att pausa serierna. Om det senare finns en möjlighet att på ett eller annat sätt avsluta säsongen är vi öppna för flera olika lösningar, oavsett om det är enkelserie eller att avsluta serien under sommarmånaderna. 

Han fortsätter: 

– Men att dra igång serierna nu i december och spela några få matcher innan årsslutet tror jag inte alls på. Då ser vi mycket heller att man väntar några veckor extra. 

 

Matchrapporter: Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Storseger för Skoghall hemma mot GS 86 Underläge i tredje perioden – då vände Skoghall och vann Skoghall toppar tabellen efter seger mot Mölndals IBF

Den här artikeln handlar om: