FBC Lerum förlorade mot Åstorp/Kvidinge

Seger för Åstorp/Kvidinge efter avgörande i förlängningen mot FBC Lerum

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Åstorp/Kvidinge avgöra den jämna matchen borta mot FBC Lerum i Allsvenskan södra herr. Slutresultatet blev 9–10 (3–1, 5–4, 1–4, 0–1).

– Givetvis är jag otroligt besviken. Vi får rannsaka oss själva både ledare och spelare och sedan lägga denna matchen bakom oss och ta revansch på Lindås, kommenterade FBC Lerums tränare Anton Olofsson efter matchen.

Åstorp/Kvidinges tränare Marck Lundberg tyckte så här om matchen:

– Vi släpper iväg matchen allt för lätt i de två första perioderna. Tycker inte vi är riktigt påkopplade från början idag. Men jobbar oss in i det till slut och får med oss extra pinnen.

Segern var Åstorp/Kvidinges fjärde på de senaste fem matcherna.

Markus Eriksson gjorde tre mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Andreas Bremer 2, Fabian Hansson 2, Mattias Bremer, Gustaf Starbrant och Anton Tufvesson, målen för FBC Lerum gjordes av Joel Ekström 3, Noah Johansson 3, Fredrik Bäckman, Victor Johansson och Oscar Johansson.

Det här betyder att FBC Lerum nu ligger på sjätte plats i tabellen, och Åstorp/Kvidinge är på sjunde plats tabellen.

Onsdag 25 november spelar FBC Lerum borta mot Lindås Rasta 19.00 och Åstorp/Kvidinge mot Malmö FBC hemma 19.30 i Åstorps Sporthall.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 FBC Lerum bröt Warbergs segersvit