Foto: Andreas Joakimson
Superligan

Björk ställs mot ex-klubben - för första gången

ANNONS

"På två femmor är de riktigt aviga och tar de ledningen med några mål brukar de vara tunga att möta"

Efter två lyckosamma säsonger - och som en av Sirius ledande spelare - tog Filip Björk sitt pick och pack och drog till Jönköping. I dag möter 23-åringen för första gången sin gamla klubb när Sirius kommer på besök till Vätterns strand. 

- Jag hade två jättefina år i Uppsala och har med mig många fina minnen därifrån. 

Tillsammans med duon Filip Eriksson och Jakob Drews utgjorde Björk en av seriens mest omtalade enheter och det var mycket tack vare trion att laget knep en slutspelsplats 2019. 

Nu har trion lämnat Uppsalaklubben och Björk är väl medveten om att det är ett nytt Sirius som väntar på andra sidan planhalvan i dag. 

- Det har varit stor rotation i klubben med ny tränare och mycket nytt folk. De är en helt annan grupp i år. 

Hur mycket har du sett av Sirius i år? 

- Väldigt lite om jag ska vara ärlig och ingen hel match. De är mer oprövade i år och har mycket unga killar, men det är som vanligt med Sirius. På två femmor är de riktigt aviga och tar de ledningen med några mål brukar de vara tunga att möta. Nu tog de en seger senast, vilket säkert var betydelsefullt för självförtroendet, spår Björk. 

Samtidigt som Sirius vann med 5-4 - efter att ha kommit tillbaka från ett 4-0-underläge mot Thorengruppen föll Jönköping med 5-4 i derbyt mot Mullsjö. 

- Vi gjorde återigen en bra insats men vi har svårt att sätta dit våra lägen, det är frustrerande, säger Björk och berättar om den uteblivna derbyhettan. 

- Jag vet inte om det var för att det inte var någon publik på plats eller va det var som gjorde att det blev så. Det kändes som vilken annan match som helst. 

Om matchen mot gamla lagkamraterna i Sirius blir hetare återstår att se. Klart är i alla fall att Björk och hans lagkamrater är ute efter revansch efter två raka förluster. 

- Det är dags att hitta tillbaka till vinnarspåret - nu är det bara tre poäng som gäller, säger Björk avslutningsvis. 

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2

Den här artikeln handlar om: