Helgens SSL
Foto: Per Wiklund
Superligan

Aldrig gjort mål i SSL tidigare - hattrick på nio minuter

ANNONS

Oväntad poängräddare för Fagerhult som hämtade ikapp ett 5-9-underläge.

24-årige centern Oscar Liljegrahn har väntat på att få göra sitt första mål i Svenska Superligan. I den nionde matchen slog han till, när det som mest behövdes för Fagerhult Habo.

Linköping hade ledningen med fyra mål dryga sex minuter in i tredje perioden och efter två snabba reduceringar var ställningen 7-9. Då gjorde Liljegrahn tre mål och såg till att ställningen var 10-10 efter ordinarie speltid. Linköping tog dock extrapoängen efter straffläggning.

– Nu tystade vi de som sagt att vi inte kan spela bra i tredje perioden. Vi har väntat lite på det här, att vårt spel ska ge resultat, så det känns skönt, säger Oscar Liljegran till Innebandymagazinet.

Det charmiga nykomlingslaget spelade precis som de har gjort tidigare under säsongen, med hög press och mycket ”hawaii-spel”. Bortsett ifrån matchen mot Mullsjö har det gjorts minst 15 mål i alla Fagerhults matcher, och i 4 matcher har det gjorts över 20 mål. Vill man se många mål är det med andra ord västgötarnas matcher som gäller.

– Det är kul att spela så. Sedan är vi medvetna om att det ibland går åt pipsvängen, som det gjorde mot Pixbo, men det är bara att försöka släppa det. Vi tror ju att det här är vår största chans att hålla oss kvar i serien så det finns ingen anledning att försöka göra något annat. Det här är det vi är bra på. Vi tutar på och får se hur långt det räcker helt enkelt. 

Och när du gjorde ditt första SSL-mål passade du på att göra hattrick!

– Ja, varför inte! Det behövdes ju (skratt). Det känns sjukt skönt, jag har gått och väntat på det här. Jag har haft otaliga lägen och man känner sig nästan dum mot medspelarna som spelar fram en hela tiden och man inte kan sätta dit den. Skönt att det släppte lite på den fronten.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: