Sök
Foto: AC.Kårhag
Allsvenskan södra

Växjös tankar om situationen i damallsvenskan

Vad tycker de allsvenska tränarna om att damallsvenskan pausades och hur tycker de att säsongen ska slutföras?

Växjö IBK leder södra allsvenskan efter 5 raka trepoängare och man har dessutom besegrat storfavoriterna IBK Göteborg. En stark inledning på serien som nya tränaren Matts Bergsten inte har mycket att klaga på. 

- Det är klart att det är en toppinledning det ska vi inte sticka under stolen med. 5 raka vinster smakar alltid gött, säger Bergsten till Innebandymagazinet.   

Även din föregångare fick en kanonstart på säsongen med 5 raka vinster men sedan började ett långt ras som slutade med en sjätte plats till slut i tabellen. Hur ska du se till så att historien inte upprepar sig?

- Ja, jag har hört de snacket också att de torskade massor matcher efter de fem första vinsterna. Men jag gillar inte att jämföra med föregående säsonger. Det är en ny ledarstab och vi har tappat ett gäng spelare och ett nytt knippe har kommit in. Så vi är ett helt nytt lag och vad som hände förra säsongen lägger jag ingen vikt på.

Är ni i toppen för att stanna denna säsong då?

- Vi är bra det måste jag säga utan att dra allt för stora växlar av det. Vi har vunnit fem raka matchen men hur vi vunnit dem spelar ingen roll utan det viktigaste är att vi tagit full pott. Vi har ändrat lite i formationerna och försökt att spetsa till det mer och mer och vi fortsätter att bli bättre och vinna matcher. Vi är en väldigt sammansvetsad grupp där alla driver åt samma håll så vi är riktigt bra i år.  Det är klart att vi vill vara med och slåss så högt upp som möjligt. Vi har som mål att vinna varje match och så länge som vi gör det kommer vi vara med där uppe och fajtas.

Just nu är allt spel i damallsvenskan pausat på obestämd tid medan herrallsvenskan rullar på som vanligt. Ett beslut som väckt väldigt stor debatt och även ett beslut som lett till att Svenska Innebandyförbundet blivit anmälda till Diskrimineringsombudsmannen.  

- Det beslutet får stå för förbundet, jag tycker att det är visset att man gör så här när man försöker att göra allt mer jämställt i samhället på alla plan. Så många herrar är det inte som lever på innebandyn i allsvenskan. Beslutet rimmar inte riktigt bra med förbundets jämställdhetspolicy men det är de som beslutat detta och då är det bara att rätta sig efter det. Det är ju synd att säsongen avbryts när vi är inne i ett flow också, haha men självklart ska hälsan gå före och att pausa var rätt beslut.

När serien startar upp igen är inte beslutat utan man avvaktar och ser hur smittspridningen fortlöper runt om i landet. SIBF har gått ut med att en uppstart inte kommer bli möjlig förrän tidigast i december och att man förbereder ett antal olika scenarion. Tanken just nu är att det ska kommuniceras något om framtiden den 25 november.

Hur tycker du att man ska slutföra denna säsong?

- Vi har fått info om att vi inte får träna fram tills den 28 november och att eventuellt kan serierna dra igång igen första veckan i december. Men vi har inte fåt några mer specifika besked än så. Det finns ju många olika scenario men det hade varit kul att få spela klart med dubbelmöten. Men jag tror att de måste förlänga säsongen i så fall för jag tror inte att serien kommer dra igång igen under det här året och i så fall måste man spela 16 matcher på två månader innan kval och sådana bitar ska börja. Det kommer inte funka och då måste man förlänga serien en eller två månader. Alternativet är väl att bara spela enkelmöten. Jag vet inte hur tankarna går utan vi väntar med spänning på några besked så att vi kan börja planera utefter det.

Vad tycker du om att förlänga säsongen i så fall?

- Personligen har jag inget emot det. Oavsett när vi drar igång igen kommer det ju kännas som en ny säsong börjar. Jag ser gärna att man förlänger säsongen och försöker att spela klart den men jag vet inte om det är möjligt för det är väl mycket som ska funka för att göra så. Men jag tycker att det är kul att spela matcher och har inget emot att spela vidare efter ordinarie säsong.

Enligt restriktionerna så får lagen i damallsvenskan varken träna eller spela match just nu och Växjö håller låg profil med tanke på att man har konstaterade Covid-19-fall runt laget. 

- Tjejerna kör enskild träning där de håller igång själva utomhus. Vi har avrått dem från att gå på gym. Utan de är ute och springer själva för att håll igång konditionen och snabbheten. Vi kör så fram till dess att vi får ett besked nu handlar det bara om att hålla sig friska och inte bidra till smittspridningen. Vi har ju haft ett par fall i herrlaget och vi har ett par spelare som är tillsammans med ett par spelare där och någon har även sin bror i herrlaget. Så vi har ju smittan runt om oss så vi drar vårt strå till stacken genom att inte träffas.

När tror du att säsongen kommer att dra igång igen?   

- Jag har inte den blekaste aning men om jag skulle gissa så är min förhoppning att det blir i januari någon gång.  

  

Matchrapporter: Växjö IBK avgjorde tät match mot IBK Göteborg i tredje perioden Formstarkt Växjö IBK tog ännu en seger Växjö IBK vann mot Warberg – trots underläge

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten