Thorengruppen-Dalen 16.00
Foto: Anton Måård/Per Wiklund
SSL

Revanschsugen inför Umeåderbyt: "Vi vet hur vi ska störa dem"

ANNONS

Centertalangen Hampus Öhgren har imponerat stor under sin första SSL-säsong.

Åtta raka förluster - och senast tappade Thorengruppen ledning 4-0 - till förlust 5-4 borta mot Sirius. Det är inte mycket som gått Umeålagets väg hittills den här säsongen. 

Allt är emellertid inte bäcksvart för nykomlingen som har fått se en rad unga spelare ta för sig i högsta serien. 

Och frågan är om inte Hampus Öhgren har varit bäst av dem alla. 20-åringen har imponerat stort under sin första säsong i SSL - och har under säsongsinledningen etablerat sig som en av hela ligans bästa straffskyttar. 

Trots det var det inte Öhgren som stegade fram när laget fick straff senast mot Sirius. För Innebandymagazinet berättar han varför: 

- Jag fick frågan av "Dille" (tränare Daniel Jernberg) om jag ville ta den, men jag visste att "Michi" (nyförvärvet Michael Scheiss) hade tränat straffar i veckan och hade en bra variant på lager. Så det slutade med att han fick chansen. 

Nyförvärvet lyckades inte överlista Sirius Oskar-Viking Tjärnberg - och Öhgren är tydlig med att han gärna kliver fram nästa gång möjligheten ges. 

- Får jag frågan igen kommer kliver jag fram, då är det ingen tvekan, säger Öhgren övertygande. 

Nu väntar derby mot rivalen Dalen - en klubb som Öhgren tillhörde under två år som junior. 

- Vi hade en jättebra 99/00-kull i Dalen som båda gick till SM-slutspel, det var riktigt roliga år. 

Vad talar för er mot Dalen? 

- Att vi inte har någonting att förlora. Vi mötte dem två gånger på försäsongen i två jämna matcher och vi vet hur vi ska störa dem, säger Öhgren, som trots lagets poängtorka tycker att laget börjar hitta rätt. 

- Vi släppte in på tok för mycket mål i början av säsongen och hade ett bra snack efter förlusten mot Fagerhult. Nu har vi hittat en bättre balans rent taktiskt. Mot Sirius hittade vi verkligen rätt i spelet och hade vi fått till skotten hade vi vunnit den matchen, det är jag övertygad om. 

Du och Måns Höglin ser ut att trivas ihop - vad är det som gör att ert samarbete är så gångbart? 

Vi tänker innebandy på samma sätt jag och Måns, nu har vi fått spela ihop ganska länge och det underlättar, säger Öhgren och lyfter fram tredjelänken, Axel Hjälm: 

- Han gör ett jättejobb. Han har inte riktigt kommit igång med poängproduktionen som han kan, men det kommer att lossna snart, spår 20-åringen. 

Om det lossnar redan i derbyt återstår att se. Klart är i alla fall att Öhgren och hans Thorengruppen jagar säsongens första seger.  

 

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Växjö vann klart borta mot Thorengruppen

Den här artikeln handlar om: