Foto: Idrottsfoto
Superligan

#ibsilly-bomben: Poängkungen klar för Thorengruppen

ANNONS

Möter sitt gamla lag direkt i Umeåderbyt: "Imorgon är vi fiender"

I onsdags kunde Innebandymagazinet berätta att superligalaget Dalen haft kontakt med Jim Johansson, Gimonäs poängkung i Herr1an som har ett förflutet i just Dalen, om att börja träna med laget. Det blev inget med det. Istället är Johansson nu klar för lokalkonkurrenten Team Thorengruppen.

– Det var inget jag hade räknat med själv. Men serien är pausad och jag vill ju röra lite på mig under tiden. Thorengruppen hörde av sig och det fanns en plan för hur det skulle passa bra med mitt familjeliv, det är min prio att det funkar bra med familjen. Men det blir inte resten av säsongen utan bara fram till 26 december, säger Jim Johansson till Innebandymagazinet.

Om beslutet är känsligt med tanke på Johanssons nära relation med Dalen säger han så här:

– Alla i och runtom Dalen är mina vänner och kommer alltid vara. Det här är en tillfällig lösning nu när serien är pausad, jag vill spela innebandy. Jag pratade med Urban (Karlsson, Dalens klubbchef) direkt och förklarade läget och han önskade mig lycka till.

Men kanske inte lycka till just imorgon. Då möts nämligen just Thorengruppen och Dalen i Umeå Energi Arena.

– Imorgon är vi fiender, men efteråt är vi inte det.

Hur mycket speltid det blir återstår dock att se för 27-åringen.

– Jag har bara hunnit köra ett pass med laget. Det är hård konkurrens, men det är det i alla SSL-lag. Man kan inte komma och glassa och tro att man kan göra vad som helst. Man får fajtas för en plats. 

Du brukar våga sticka ut hakan ibland. Om du får speltid, hur många mål lovar du att du gör?

– Jag vet inte vad jag ska svara på det. Grejen är ju att jag är ingen playmaker precis, utan jag brukar göra mål då och då, så enkelt är det ju. Får jag chansen att lira imorgon så måste jag försöka göra två mål i alla fall. Någon ordning får det fan vara. 

Du borde ju veta hur man hittar luckorna på Måns Parsjö Tegnér?

– Det är inte så jävla lätt. Han är ju en av världens bästa målvakter, jag skulle ranka honom som världens bästa i dagsläget. Han har rutin och känner mig, han kanske kommer psyka mig lite. Men vi får se, jag kan hans svagheter också så det blir ömsesidigt.

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Växjö vann klart borta mot Thorengruppen

Den här artikeln handlar om: