LÖRDAGENS SSL
Foto: Jimmy Palm
Superligan

Dubbel lycka i Skåne när två sviter bröts: ”Känns härligt”

ANNONS

Historiska första SSL-segern för Lund: ”Väldigt, väldigt skönt”

Höllvikens herrlag tog sin första seger i herrarnas SSL. Då passade nykomlingen Lund samtidigt på att också ta sin första trepoängare på damsidan. Detta genom 8-5 borta mot Täby.

– Det känns väldigt, väldigt skönt att äntligen ta de tre poängen som vi varit så extremt nära att ta nu i några matcher. Det känns härligt, säger målskytten Anna Nilsson till Innebandymagazinet och beskriver hur det gick till:

– Jag tycker att vi följer vår gameplan hela vägen. Vi spelar precis som vi vet att vi ska göra för att kunna slå dem. Vi tar tillvara på våra chanser framåt och jobbar hårt i försvaret, och det lönar sig.

Hur viktigt var det här för självförtroendet? 

– Det är jätteviktigt, absolut. Speciellt när vi har varit så nära tidigare så är det viktigt att kunna ta trepoängaren och visa att vi kan göra det nu. Det är bara att jobba vidare och ta med oss självförtroendet i kommande matcher. 

Vad behöver ni jobba vidare med för att bli ännu bättre i SSL?

– Det är väl att vi ska fortsätta jobba på att ta tillvara på våra lägen och göra mål på dem, nu har vi börjat sätta våra lägen. Men också jobba vidare med att inte släppa in för enkla mål, och vinna alla dueller framför egen kasse.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust

Den här artikeln handlar om: