Sök
 
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan norra

Dalen tycker till om den rådande situationen i damallsvenskan

Vad tycker de allsvenska tränarna om att damallsvenskan pausades och hur tycker de att säsongen ska slutföras?

I Norra Allsvenskan har IBK Dalen tagit full pott och man har slagit serieledarna RIG Umeå men Dalen ligger bara tvåa i tabellen. Det beror såklart på att RIG spelat en match mer eftersom Dalens match mot Kågedalens fick skjutas upp på grund av Corona-pandemin.    

- Vi har startat säsongen bra. Vi hade en bra försäsong där vi vann Scandic cup och spelade DM-final mot Thorengruppen och gjorde det bra. Så när serien började hade vi känslan av att vara favoriter och det tog ett tag innan vi kom in i det. Vi tyckte nog att vi var lite bättre än vad vi var, säger Dalens tränare Björn Söderberg till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Både i Scandic och DM-finalen så spelade vi bara för att det var kul och Thoren hade allt tryck på sig att vinna. Nu är det precis tvärtom att det är vi som är favoriter och måste vinna varje match. Men vi har blivit bättre och bättre för varje match och efter 60 minuter har vi varit bättre än alla vi mött så här långt.

Ni kommer från SSL och ni ligger tvåan och har slagit ettan, trean, fyran, femman och sexan i serien. Ni borde väl springa igenom serien obesegrade eller?

- Visst vi kommer från SSL men det är många som försvunnit sedan dess och vi har många nya spelare i laget. Så det tar ett tag innan laget hittar varandra och det går inte att bara ställa in skorna och tro att det blir en lätt grej det här. Vi måste jobba hårt i 60 minuter annars vinner vi inte över något lag. Vi har fått lära oss under inledningen att det går inte att säga att vi kommer från SSL och vi kommer att vinna, det funkar inte så.

Ni åkte ju ur SSL på ett spektakulärt sätt efter många år i högsta serien. Har ni som målsättning att ta er upp direkt igen?

- Vi vill gå till kval i alla fall och blir det som alla tror så kommer vi att möta Storvreta där. Första steget är att komma till kval och om vi gör det som vi ska så har jag svårt att se att något lag i serien ska rå på oss. Men sedan vad som händer i ett kval det vet man aldrig. Men mitt mål är att vi inte ska förlora en enda match under säsongen.

Just nu är allt spel i damallsvenskan pausat på obestämd tid medan herrallsvenskan rullar på som vanligt. Ett beslut som väckt väldigt stor debatt och även ett beslut som lett till att Svenska Innebandyförbundet blivit anmälda till Diskrimineringsombudsmannen. 

- Man får acceptera hur de tagit beslutet att de anser att damerna inte är lika professionella som herrarna i allsvenskan. Det kanske är så det har jag ingen koll på. Men på det stora hela tycker jag att det är rätt att man lagt ner serien. Coronan är ju på riktigt och den är verkligen här. Jag tycker att det är skumt att SSL och herrallsvenskan ska boxas sig igenom serien till varje pris. Men jag står bakom att de stoppade vår serie även om det är synd då vi precis hade fått upp ångan och kommit igång och hittat flowet. Vi fick reda på fredagskvällen att imorgon blir det ingen match för motståndarna hade fått Corona. Sedan tränade vi på måndag och på tisdagen var det över. Så det gick väldigt fort och vi blev överraskade.

 

När serien startar upp igen är inte beslutat utan man avvaktar och ser hur smittspridningen fortlöper runt om i landet. SIBF har gått ut med att en uppstart inte kommer bli möjlig förrän tidigast i december och att man förbereder ett antal olika scenarion. Tanken just nu är att det ska kommuniceras något om framtiden den 25 november.

Hur tycker du att man ska slutföra denna säsong?

- Vi här uppe i norra serien har det ju lite lättare då vi är fyra lag från Umeå och ett par lag till som inte är så långt borta. Vi kan köra veckomatcher och jag ser inga problem att trycka in två matcher på en helg heller för de längre resorna. Vår serie kan nog lösa hyfsat enkelt att vi hinner att spela klart.

Hur ställer du dig till om säsongens skulle förlängas ett par månader?

- Jag ser nog tyvärr att det är lättast att förbundet skjuter fram säsongen lite. Jag vet inte hur de tänker med kvalmatcherna sedan men där kan man ju spara in tid. Man behöver ju inte spela bäst av tre och lägga de tre matcherna över tre veckor utan man kan komprimera ihop det. Men jag tror att det skulle räcka med att förlänga säsongen en månad eller så för att spela klart allt. Som tur vad är det inte jag som ska bestämma om det här. Oavsett vad förbundet tar för beslut så kommer det inte passa alla ändå. Alla kan inte bli nöjda så det är bara att acceptera det som blir. Det är inte förbundet som gjort att det ser ut så här utan det är en pandemi. Så det är upp till oss att anpassa oss och göra vad vi kan för att spela klart säsongen så att det inte blir samma beslut som förra säsongen när det bara tog slut och lagen trilla ner och gick upp till höger och vänster.

Enligt restriktionerna så får lagen i damallsvenskan varken träna eller spela match just nu och det är något som Dalen tycker är svårhanterat. 

- Det är svårt för alla nu när man inte får gå in i hallarna och köra utan man måste vara ute och hitta på något annat. Man får inte samlas och man får inte ha olika grupper, så hur fan ska man lösa det? Många är rädda för situationen också och man ska inte gå på gym och man ska hålla sig undan folksamlingar men vi ska ändå försöka hålla igång och träna. Där ser jag en svårighet för alla lag.

- Vårt mål är att vi ska kunna köra tre pass tillsammans där vi kör ute i löparspåret med intervallträning. Men det kommer bli svårt när snön kommer. Att gå på gym är ett väldigt känsligt ämne just nu så där kommer vi köra individuella träningspass hemma istället. RIG Umeå har ju en fördel nu då de fortfarande får träna på dagtid i skolan. De kan köra på sitt vanliga program på dagtid medan vi som tränar kvällstid inte har några möjligheter alls. Så vi säger till tjejerna att hålla igång med klubba och boll hemma i vardagsrummet. Vi har även en liten hall som vi kan hyra där man kan köra två mot två. Då får man dela upp de spelarna som är nära varandra och så vidare. Vi vill träna på i alla fall så att vi är redo när serien drar igång igen.

När tror du att säsongen kommer att dra igång igen?   

 -Jag tror inte att det blir något mer spel i år utan jag hoppas på att det kan dra igång igen i mitten av januari. Vi har fått höra att vi får dra igång igen den 15 december och då har vi bara en match innan juluppehållet och då tycker jag att det är lika bra att skjuta på den och göra en nystart efter nyår. Ska vi spela en match efter att inte ha tränat på två månader och sedan gå på uppehåll efter den? Det känns inte som fair play även om alla har samma förutsättningar.


  

Matchrapporter: Formstarkt Dalen tog ännu en seger Sundsvalls IBF kunde inte stoppa formstarka Dalen Seger för Dalen på hemmaplan mot Örnsköldsvik IB

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten