PANDEMIN
Foto: Per Wiklund
Coronaviruset

Covid-19-kris i Pixbo: ”Får ta egna bilar till matcher”

ANNONS

Det är tuffa tider för landets elitklubbar. Pixbo Wallenstam ser sina egna arrangemang försvinna och kan inte räkna med att räddas av sin namnsponsor.

Innebandymagazinet berättade för en dryg månad sedan om den ekonomiska kris som Covid-19 har inneburit för Pixbo Wallenstam som fyller 40 år i mars 2021. Nu känner klubben att även nästa års viktiga Star Camp hänger löst.

– Star Camp drar in nästan en miljon kronor. Jag ser ju inte att den kommer att kunna genomföras i sommar. Vi har folk från 13 nationer, men det kommer ju inte att komma en enda utlänning dit. Och vågar stockholmarna skickar ner sina barn att bo i skolor med andra barn? Väldigt, väldigt tveksamt, säger Pixbos grundare och styrelseledamot Jan Inge Forsberg till Göteborgs-Posten

På frågan hur Mölnlyckeklubben ska ta sig igenom krisen svarar Pixbogrundaren till Göteborgs Posten;  

– Det är väl att sluta spela innebandy, höll jag på att säga. Nej, vi diskuterar såklart olika saker och försöker hitta saker som att ta egna bilar i stället för buss till matcher. Vi lyfter på varenda krona, men någonstans går ju en gräns. Ska man till Mullsjö så måste man ta sig dit på nåt jäkla sätt.

Jan Inge ser trots allt att det är positivt att SSL fortsätter även om det ur ekonomisk synvinkel hade varit bäst att sluta spela helt?

– Jag vet inte. Det skulle ju minimera kostnaderna, men å andra sidan är det inte så mycket kul som händer i samhället nu. Så jag tycker nog ändå att det är rätt trevligt att det spelas matcher fortfarande, även om man bara kan se dem på webben.

På frågan från Göteborgs-Posten hur Jan Inge ser på möjligheten att få extra hjälp av klubbkompisen och sponsorn Hans Wallenstam, enligt tidningen Göteborgs femte rikaste person under 2019:

 – Vi jobbar utefter att det inte kommer någon extrahjälp. Vi ska försöka reda ut detta själva. Vi har ett bra samarbete och avtal med Wallenstam och ska försöka klara detta på egen hand, säger Jan-Inge Forsberg.

Matchrapporter: IBF Falun reducerar serien mot Pixbo 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Pixbo tog ny seger mot IBF Falun Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: