#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
Superligan

Poängkungen återvänder till Växjö

ANNONS

Växjö har gjort klart med en förstklassig förstärkning.

Den schweiziska innebandyligan har pausats och ett Coronadrabbat Växjö Vipers har efter tre flyttade matcher ett tufft schema framför sig i december. Att då kunna få låna in Manuel Maurer som redan känner klubben, tränarna och stora delar laget känns som en väldigt bra lösning. Maurer kommer i första läget att stanna till den 21 december och därmed vara tillgänglig i 6 matcher. Lånet kan även komma att förlängas över ytterligare två matcher i mellandagarna. Maurer spelade för Vipers säsongen 2018/2019 och gjorde då 57 poäng, varav hela 35 mål.

Det är just som poängspelare Maurer gjort sig känd både nationellt och internationellt genom åren. En ytterligare anledning till att Maurers ankomst passar extra bra just nu är att det tjeckiska lånet Mikulas Krbec måste vända hem till Sparta Prag då man beslutat att dra igång den tjeckiska ligan kommande vecka. 

- Vi får inte vara naiva utan inser efter det vi gått igenom de senaste veckorna att en för smal trupp skulle göra oss väldigt sårbara under kommande månad. Det finns inga garantier för att inte fler spelare blir sjuka, och några av dem som varit sjuka kommer att vara påverkade av det en tid framöver” säger Johan Schönbeck och fortsätter:  

- Maurer tog kontakt redan för några veckor sedan, men då hade vi just lånat in Krbec och ingen visste hur länge ligan i Tjeckien skulle pausas. Då kändes det inte aktuellt, men nu är läget ett annat. Jag tycker det här är en helt grym lösning där vi får in en riktigt bra spelare som har alla förutsättningar att snabbt acklimatisera sig och verkligen kunna bidra. 

Växjö Vipers är tacksamma mot Floorball Köniz som ser gemensamma vinster i att Maurer tränar och spelar matcher i Vipers, men också mot Manuel Maurer själv som gör detta helt utan ekonomiska anspråk. Kärleken till innebandyn och Växjö Vipers, samt den professionella viljan att hålla sig i bästa form blev avgörande för beslutet.

Källa: Pressmeddelande 

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Du kanske även vill läsa:
Siriusspelaren avslutar sin elitsatsning: "Just nu behöver jag göra något annat"
Siriusspelaren avslutar sin elitsatsning: "Just nu behöver jag göra något annat"
Poängdrottning klar för comeback i Superligan
Poängdrottning klar för comeback i Superligan
Den här artikeln handlar om: