Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

Örebro bjuder på en värvningsbomb

ANNONS

"Vad är väl en derbyvecka utan en bomb?" inleder Örebro sin senaste nyhet på hemsidan med.

Bomb är väl att ta i men en liten handgranat passar nog bättre med tanke på att det handlar om att man lånar hem sin före detta storstjärna Simon Jirebeck från hans schweiziska klubb Floorball Köniz. Lånet gäller till att börja med fram till den 19 december och kan bli längre beroende på vad som händer nere i Schweiz. Jirebeck är spelklar till helgens derby mot serieledarna Lillån och minst tre matcher till. 

28-åringen har spelat de 5 senaste säsongerna med Örebro och gjort 230 poäng totalt innan han bestämde sig för att prova på ett proffsäventyr inför denna säsong. 

-  Blandade känslor, känns dåligt att lämna Köniz mitt i säsongen och jag kommer sakna laget under den här perioden och samtidigt känns det jäkligt kul och en bra chans för mig att få spela matcher igen och komma tillbaka till Schweiz med matchtempot i kroppen igen när serien sätter igång där. Även såklart superkul att få träffa gamla lagkompisarna igen, får erkänna att jag har saknar dom en hel del och att det har varit tufft att se matchens från soffan, kommenterar Jirebeck utlåningen till lagets hemsida.    

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping Örebro Innebandy vann toppmötet mot Linköping med 5-2 Örebro Innebandys segerrad fortsätter efter 8-5 mot Surahammar

Den här artikeln handlar om: