#ibsilly-nytt
Martin Nilsson (till vänster) och Crille Dahlqvist (till höger) är Skälbys nya tränarstab.
Foto: Skälby IBK
Division 1 Mellersta

Herr1an-lag byter tränare: "Tror inte våra chanser försvagas"

ANNONS

Ett lag i Herr1an Mellersta gör en förändring i tränarstaben där huvudtränaren slutar och sportchefen tar över.

Västeråslaget Skälby IBK har inlett årets säsong okej och efter 6 omgångar har man bara förlorat en match och ligger på en fjärde plats i en haltande tabell. Just nu är det paus i serien på grund av Corona-pandemin och då väljer lagets huvudtränare Niclas "ÖB" Österberg att lämna laget på grund av personliga själ. Något som föreningen tycker är väldigt tråkigt men de respekterar hans val.

– ÖB har med sin syn på disciplin, hårt arbete och vikten av att visa lojalitet till en grupp tagit Skälby inte bara som lag utan även som förening till en ny nivå i hela sitt sätt att arbeta, säger sportchefen Martin Nilsson och fortsätter:

-   Från att vara ett lag där man kom och gick, och dit spelare kom för att göra sina sista år med innebandyn har ÖB infört en tydlig röd tråd i föreningen där vi nu jobbar för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för spelare att utvecklas i. 

Föreningen har redan hittat en ny tränarstab och det är just sportchefen Martin Nilsson som tar över huvudansvaret och till sin hjälp får han Crille Dahlqvist. Kevin Holmberg Moreno tar över som ny sportchef.

– Jag tror att det är en naturlig lösning då jag varit med runt laget under några år. Jag har koll på spelarna och spelarna har koll på mig. Sen adderar vi Crille som kommer att tillföra mycket med sitt driv och sin kunskap kring innebandyn. Jag tror att det här kommer att bli en superbra lösning.

Dahlqvist har under flera år varit med och utvecklat talanger i klubbens ungdoms- och juniorlag och han kommer fortsätta med sin nuvarande roll som tränare för klubbens Herr2an-lag och JAS-lag. 

- Det känns grymt kul att få bli en del av klubbens representationslag. Jag är oerhört taggad på att jobba vidare med både min egen, lagets och framförallt spelarnas utveckling och det är verkligen i Sharks jag vill vara och siktar uppåt i seriesystemet, säger Dahlqvist. 

Förtillfället ligger alltså Skälby på en fjärdeplats i tabellen vilket innebär en kvalplats upp till Allsvenskan och det är topp fyra som den nya huvudtränaren siktar på.

– Vi vill vara med och slåss där uppe och jag tror inte våra chanser försvagas av det här skiftet.  


 

 

 

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Skälby vann klart borta mot Sirius Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg Seger med 9-6 för Sundsvall FBC mot Skälby

Den här artikeln handlar om: