Foto: pixbo.se
Superligan

Bekräftat: Pixbo värvar tjeckisk landslagsspelare

ANNONS

Den unga tjeckiska landslagsspelaren Michaela Kubeckova är klar för tillfälligt spel i Pixbo Wallenstam och SSL fram till 15 januari 2021.

Tidigare avslöjade Innebandymagazinet att Pixbo värvar Michaela Kubeckova. Det bekräftas nu av klubben. Så här skriver man i ett pressmeddelande:

Ett gäng tjeckiska spelare har sökt sig till Sverige då deras inhemska liga stängt ner till följderna av Coronapandemin. En av dessa är Michaela Kubečková som nu är klar för spel i SSL och Pixbo Wallenstam under två månader.

– Det var inte alls självklart att jag skulle söka mig till Sverige när vår inhemska liga stängdes ned. Det kom upp som ett alternativ när jag fick höra att två andra spelare gjort det.

När Michaela bestämde sig för att söka sig till Sverige återstod det att hitta en klubb.

– Min tränare frågade mig för någon månad sedan om jag ville åka till Sverige några veckor. Sedan undersökte han om Pixbo Wallenstam var intresserad av att ta emot mig.

Och tillslut föll valet också på just Pixbo Wallenstam.

– Jag spelade två träningslandskamper med Eliška och Denisa så vi tyckte Pixbo Wallenstam kunde vara ett bra val. Jag kom då i kontakt med Kalevi (Pessi, elitansvarig, red. anm) och han tyckte detsamma.

Att två landslagskompisar fanns i laget betydde mycket.

– Det var väldigt viktigt för mig. Tack vare dem var det mycket lättare för mig i början. Dem visade mig runt i staden och hur det fungerar här generellt.

Kubečková har tränat med laget i några veckor och kommer nu även att spela matcher.

– Största skillnaden är tempot i spelet. Jag har mindre tid att kontrollera passningar och skott, allt går fortare. Kvaliteten på spelarna är en nivå högre.

Fakta

Michaela Kubeckova

Född: 2002-01-16

Position: Forward

Moderklubb: 1. SC Vitkovice (CZE)

Landskamper: 7A och 31 U19

Meriter: Brons U19-VM 2018

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg

Den här artikeln handlar om: