Sirius-Kalmarsund 5-10
Foto: Anton Måård
Superligan

"Kom överens om att vi bara skulle köra över dem"

ANNONS

Stjärnorna svala - då klev tredjekedjan fram: "Vi sviker inte varandra"

Storvretas serieledning var bara tillfällig. Nu är Kalmarsund tillbaka på förstaplatsen efter lagets sjunde (!) raka vinst, den här gången borta mot Sirius med 10-5. Återigen var man som bäst när det skulle avgöras i tredje perioden, men skillnaden idag var att man gjorde det genom att mindre namnkunniga spelare levererade bäst i poängprotokollet.

Kim Nilsson, som flitigt agerat matchvinnare tidigare under säsongen, gjorde ”bara” en assist. Istället var det tredjekedjan med William Almlöf och Filip Stjernberg som visade vägen i offensiven. Almlöf gjorde 4+1 och Stjernberg 2+3.

– I de första två perioderna var vi inte jätteheta, men vi steppade upp i tredje och kom överens om att vi bara skulle köra över dem. Där var vi helt överlägsna, säger William Almlöf till Innebandymagazinet.

Är det så enkelt, ni trycker på en knapp och så kör ni över motståndarna i slutperioden?

– Vi hjälps åt som lag. Alla vet vad de ska göra och kommer överens. Vi sviker inte varandra.

Ni hade bra stäm i er kedja idag!

– Ja, idag hade vi väldigt bra stäm. Det kändes jättebra från start till slut och då får man självförtroende också. Vi har tränat ihop nu och haft bra stäm på träningarna och då tar vi med det till match också och gör samma sak där.

Serieledare igen, har ni tänkt vinna serien?

– Självklart, det är alltid målet att komma så högt som vi kan. Just nu ser det jättebra ut.

Härnäst väntar tufft motstånd i form av Linköping, Falun och snart även Storvreta. Vad talar för att ni vinner även de matcherna?

– Att vi vågar köra vårt egna spel. Vi kör på som vi har gjort, vi ska inte ha för stor respekt för dem. Det är bara köra vårt spel så tror jag det kommer fungera alldeles utmärkt.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Du kanske även vill läsa:
Betyg: Sirius-Kalmarsund
Betyg: Sirius-Kalmarsund
Den här artikeln handlar om: