Malmö FBC förlorade mot FBC Lerum

FBC Lerum gjorde fyra mål i tredje perioden – vann stort mot Malmö FBC

Hemmalaget Malmö FBC var fortfarande med i matchen mot FBC Lerum inför tredje perioden. Men där fick FBC Lerum rejäl utdelning. Till slut blev det hela 2–8 (1–1, 1–3, 0–4) i matchen i Allsvenskan södra herr.

– Vi hade inte rikrigt "flytet" med oss idag. När matchen står och väger är Lerum effektivare än oss. Avsaknaden av match på två veckor känns som att det straffade oss en aning idag, kommenterade Malmö FBC:s tränare Jörgen Hansen efter matchen.

FBC Lerums tränare Anton Olofsson tyckte till om matchen:

– Riktigt gott att få vinna efter förra helgens "miss" mot Lillån. En helt okej match över 60 minuter där killarna gnuggar på fint.

Joel Ekström och Noah Johansson gjorde två mål var för FBC Lerum. Övriga mål för bortalaget gjordes av Fredrik Bäckman, Ludvig Gustafsson, Victor Johansson och Oscar Johansson, målen för Malmö FBC gjordes av Tobias Andersson och Robin Crantz.

För tabellens utseende betyder det här att Malmö FBC ligger på tionde plats medan FBC Lerum har femteplatsen.

Malmö FBC tar sig an Warberg i nästa match hemma lördag 21 november 13.00. FBC Lerum möter Åstorp/Kvidinge hemma söndag 22 november 16.00.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona