Foto: Per Wiklund
Coronaviruset

SSL:s drag för att slutföra säsongen - erbjuder snabbtest

ANNONS

SSL:s vd: "Det är viktigt att vi fortsätter att ta ansvar och skapar en säker miljö för spelare, ledare, funktionärer och vår publik".

Pausade serier och uppskjutna matcher - coronapandemin ligger alltjämnt som en blöt trasa över idrotten. 

Nu väljer SSL att agera för att kunna avsluta säsongen på ett säkert sätt - där målet är att erbjuda snabbtest för ligans samtliga 28 lag. 

– För att skapa förutsättningar och göra allt vi kan för att kunna spela matcher och bjuda på fantastisk innebandy ökar vi nu säkerheten för spelare och ledare via snabbtester, säger SSL:s vd Jörgen Lindgren till SSL.se

Han fortsätter: 

– Det är viktigt att vi fortsätter att ta ansvar och skapar en säker miljö för spelare, ledare, funktionärer och vår publik.

Testet som kommer att erbjudas till klubbarna ger svar på 15 minuter - och visar om personen bär på en infektion eller inte. 

– Vi skapar genom utökningen en möjlighet för våra klubbar att på ett snabbt sätt kunna testa spelare och ledare, tätt inpå matcher, säger Lindgren och fortsätter: 

– Vi vill kunna identifiera smittade personer i vår omgivning så snabbt det bara går. Syftet är att kunna ta vårt ansvar i att förhindra smittspridningen och att få in misstänkt smittade in i vårt fantastiska sjukvårdsystem för att bidra till en kontrollerad samhällssituation, säger Jörgen Lindgren avslutningsvis till SSL.se. 


Fakta: Så tillförlitliga är testerna 

Testernas noggrannhet
Sensitivitet: 91,4 %
Specificitet: 99,8 %

Den här artikeln handlar om: