Virala succéer
Landet runt

Kolla in zorrostraffen som just nu trendar rejält på sociala medier

ANNONS

Flera av de stora sportsajterna har i helgen uppmärksammat ett innebandyklipp med en väldigt spektakulär zorrostraff.

Just nu trendar ett innebandyklipp på sociala medier där en spektakulär zorrostraff har gått viral. Innebandymagazinet kan avslöja att straffen har några år på nacken och att det är Karlskogas Emil Eriksson som slår den i en match i Herr1an mot Hagfors.

- Jag tror den kom till på någon träning. Jag och Robin Fager (Karlskogas målvakt) brukar få till någon minut varje träning där jag försöker lägga så invecklade straffar som möjligt, säger Eriksson till Innebandymagazinet.

Klippet är från säsongen 2017/18 och Eriksson får chansen att lägga en straff vid ställningen 7-5 till Karlskoga. Han väljer då en av de mest invecklade varianterna som han har tränat in som du kan se i klippet ovan. Men den säsongen hade inte de nya omdiskuterade straffreglerna börjat att gälla. Men Straffen godkändes trots vilda protester från Hagforsbänken.

- Vet att det har varit mycket diskussion kring den straffen men bollen rör sig framåt hela tiden kan jag säga med handen på hjärtat.

Eriksson spelar kvar i Karlskoga och är fortfarande straffskytt men han har valt bort att zorra på straffar efter att de nya reglerna infördes. Han har dock ett par nya zorrovarianter på lager men valt bort dem för några enklare alternativ.

- Ja det finns några nya varianter men för tillfället försöker jag hålla det så enkelt som möjligt för det viktiga är att det blir mål. Första året de ändrade reglerna missade jag mer än hälften av straffarna just på grund av att det fanns för mycket varianter att välja på.

Karlskoga vann matchen med 11-10 men man åkte ur Herr1an i slutet på säsongen och har spelat i Herr2an sedan dess. Eriksson bytte lag till Filipstad säsongen efter och spelade kvar i Herr1an. Nu är han dock tillbaka i Karlskoga igen med målet att skjuta upp laget till ettan igen.

- Förhoppningsvis går vi upp till ettan redan nästa säsong, tycker vi har lag för att både gå upp och etablera klubben i Herr1an, men då måste vi ha bra inställning och motivation även fast det är ett bottenlag vi möter.

Karlskoga spelar i Värmlands2an och ligger just nu femma i en väldigt haltande tabell. Man har vunnit tre av fyra matcher vilket är det näst bästa poängsnittet så här långt. Eriksson har också startat bra med 2+3 på tre matcher.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda Ryck i sista perioden avgjorde för Hagfors borta mot IBK Hudik Hagfors föll i toppmötet mot Vaksala med 4-5

Den här artikeln handlar om: