Storvreta-Falun 6-3
Foto: Per Wiklund
Superligan

Det fanns bara en gigant i i giganternas kamp

ANNONS

"Falun känns väldigt framtunga i år och det känns som vi har en mycket solidare trupp."

Storvreta vann årets första giganternas kamp med 6-3 över Falun och enligt backjätten Robin Nilsberth fanns det bara en gigant på planen idag.

- Målmässigt var det jämnt länge men spelmässigt var det bara ett lag på banan. Vi kändes mycket starkare och vi vann rättvist till slut, säger han till Innebandymagazinet.

Efter två perioder ledde Storvreta med 2-1 vilket inte alls speglade matchen. Johan Rehn i faluburen hade massor att göra och han höll verkligen nere siffrorna. Även om Casper Backby kvitterade till 2-2 direkt i första bytet i slutperioden så kändes Storvretas seger aldrig riktigt hotad.

- Det var en kombination av bra målvaktsspel och att vi inte hade 100 procentig skärpa i avsluten som gjorde att matchen fortfarande var jämn efter två perioder. Vi skapa massor av lägen men vi slarvade för mycket och borde ha förvaltat det bättre. Men vi vet om att vi är tunga och jobbiga att möta och det kändes som om Falun gick på knäna redan i första perioden. Så det var bara att trumma på.

Idag var ni numret större, vad berodde det på?

- Vi har högre kvalité än dem på allt vi gör ute på banan och vi tror på vår spelidé och vill göra mål hela tiden. Vi vet att vi kommer göra mål till slut och så blev det även denna match.

Innebandymagazinet betygsättare tyckte att Nilsberth och Tobbe Gustafsson var matchens två bästa spelare och de belönades med varsin 8. Men hela förstafemman var bra och de tryckte tillbaka Falun byte efter byte.

- Det kändes bra och vi hade jäkla bra stäm i femman och vi var väldigt starka där ute och malde ner dem. Personligen är jag nöjd med min insats och jag gjorde en bra match absolut, men jag skulle kanske ha hängt dit någon boll också.

Det var första gången som ni mötte Falun denna säsong, vad tycker du om årets upplaga?

- De känns lite tunna och junioraktiga, de spelarna som var jobbiga att möta förr i giganternas kamp stod i båset eller var på andra ställen. Falun är väldigt framtunga i år och det känns som vi har en mycket solidare trupp.

Inför matchen pratade Henrik Stenberg om att Faluns stora stjärna Alexander Galante Carlström inte var något hot och att Storvreta brukar nolla han. Något som visade sig stämma då Superligans skyttekung de sex senaste säsongerna mycket riktigt blev nollad.  

- Matte Samuelsson gjorde en jäkla bra match mot honom så det var svårt för Galante att komma till, precis som för hela laget. De fick ju inte låna bollen så mycket i vår zon och då blir det svårt för dem att skapa lägen. 

    

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger Storvreta tog ny seger mot JIK IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö

Den här artikeln handlar om: