Foto: Tomas Brandt Wangel
RIG Umeå IBF

Gabriel Kohonens magiska show

ANNONS

Han raka in, dundra in och zorra in mål och bjöd dessutom på en viral succé med en fantasipassning. Efter succématchen tackar han laget.

16-åriga Gabriel Kohonen har fått en flygande start på sin innebandykarriär uppe i Umeå på Riksinnebandygymnasiet. I Herr1an snittar han en poäng per match och i JAS snittar han det dubbla.

- Första tiden på RIG har vart riktigt bra, roligt och väldigt lärorikt hittills, säger Kohonen till Innebandymagazinet.

I tisdags mötte JAS-laget Umeå City IBF och krossade dem med 15-2 men det mesta av snacket efteråt handlade om Kohonens magiska show. Supertalangen gjorde 5 mål och en assist där framspelningen har blivit en viral succé. Pappa Mika Kohonen är ju Superligans största assistkung genom tiderna men kungen får nog abdikera nu med tanke på att ett så snyggt ass som Gabriel slog har han aldrig lyckats med.

- Jag tänkte inte så mycket när jag slog passen, jag fick något ryck och efter det så visste jag att det var mål, på grund av att man spelar med en sån bra spelare som Arvid Äse.

Gabriel har nog ärvt en hel del av sin talang från sina föräldrar då pappa Mika har blivit utsedd till Världens bästa spelare fem gånger och vunnit 4 SM-guld och 4 VM-guld. Mamma Cecilia har också en lång SSL-karriär bakom sig som hon kröner med 2 SM-guld. Pappa var assistkung och mamma var bäst på att göra mål så frågan är vad Gabriel är bäst på. I Herr1an har han gjort mer assist än mål och i JAS har han gjort fler mål än assist.

- Jag skulle beskriva mig själv som en allround spelare som både kan assistera och göra mål.

Video: Se alla 5 målen och drömpassningen

Vad säger du om din magiska insats mot Umeå City?

- Jag har inte så mycket och säga om min egna insats, tycker mer att laget som en helhet gör en riktigt bra match! Vi spelar som ett lag och det ger utdelning.

Du raka in, dundra in och zorra in mål i matchen plus en drömassist. Vad är du mest nöjd med av dina poäng?

- Utan laget så skulle jag ej gjort de poängen som nu råkade komma, så jag har bara min femma och laget att tacka.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå Ny tung förlust för RIG Umeå – som tvingas lämna serien Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: