Allsvenskan västra

Flera misstänkta coronafall i Hagfors - tränaren vill låsa serierna

ANNONS

Hagfors IF Uddeholm, som spelar i Allsvenskan Dam, misstänker att flera spelare i laget kan ha smittats av covid-19.

Klubben bekräftar på sin Facebooksida att en person, som dock inte varit i kontakt med övriga laget, blivit drabbad. Ordförande Anders Ekelund Carlsson skriver:

”Vi har fått in covid19 I vår senior verksamhet. Personen som är drabbad har inte haft kontakt med laget som smittad. Men det finns andra i laget som har sambos som är drabbade och vi kan misstänka att även dessa är drabbade.

Så i väntan på provsvar är junior och senior verksamheten på paus denna o nästa vecka om inget annat meddelas.

Ungdomslagen fortsätter träna tillsvidare i enlighet med FHM rekommendationer, men inget tvång utan beslutat i samråd med ledares önskemål. Dock är det ok att ställa in för de som vill.

Matchen på lördag är inställd, i överenskommelse med motståndaren. Vi ska bara få detta bekräftat från förbundet imorgon. 

Vi kommer att följa upp detta efterhand och ett annat beslut kan komma fort om läget förändras.

Vi tänker naturligtvis på de som drabbats av smittan och hoppas de tillfrisknar. Så vi får köra igång verksamheten igen.”

Lagets huvudtränare Toni Walther säger Värmlands Folkblad att han tycker Svenska Innebandyförbundet borde tänka över om säsongen ska spelas färdigt. 

– Om jag fick bestämma så skulle vi låsa serierna, det blir ingen sportslig rättvisa att spela under en pandemi. Riskera hälsan för att lyckas klara ett kontrakt känns inte rätt, säger han till VF och fortsätter:

– Skulle de ställa in vore det förnuftiga beslutet. Det här är inget som vi lever på, det är en hobby.

Matchrapporter: 3-2 mot Bergs IK innebär första segern för Hagfors Fröjered vann enkelt hemma mot Hagfors Katrineholm segrare hemma mot Hagfors Klart nu: Hagfors åker ur serien efter ny förlust Skoghall tog hem mötet med Hagfors i Hammarö Arena

Den här artikeln handlar om: