Foto: AC.Kårhag och Per Wiklund
Allsvenskan västra/södra

Lindås om RF och Svenska Innebandyförbundets nya regler

ANNONS

Lindås Rasta som har både ett dam- och ett herrlag i Allsvenskan har gjort en skrivelse till SIBF och RF.

Lindås har idag(läs igår) skickat en skrivelse till RF och Svenska Innebandyförbundet. Mottagare är Björn Eriksson (ordf RF), Mikael Ahlerup (generalsekreterare SIBF) och Magnus Nilsson (tävlingschef SIBF). 

Hej

Härmed kortfattat hur vi ser på följderna av det tuffa beslutet i torsdags. Att stoppa smittspridningen kommer såklart i första rummet, men det borde kunna gå hand i hand med jämställdhet och sportsliga aspekter inom innebandyn.

Vi finner det märkligt att göra skillnad mellan Allsvenskan herrar och Allsvenskan damer. Skickar helt fel signaler och stor upprördhet. Vi vet att liknande beslut fattats för basket och futsal. Hoppas detta tas upp i RFs coronaråd i veckan.

Den sportsliga aspekten av att damlag i Allsvenskan från t.ex. Västra Götaland inte får träna kollektivt och teknik i tre veckor medan lag i samma serie från Värmland och Småland tränar på och spelar matcher som vanligt: Vad blir konsekvensen av detta när lagen ska mötas och spela ikapp uppskjutna matcher med så olika sportsliga förutsättningar? Bättre hade varit att pausa hela aktuella serier. Vår förhoppning är att SIBFs tävlingsutskott ser över detta. Vi vet att Stockholmsklubbar i Damer Allsvenskan östra framfört liknande synpunkter.



Matchrapporter: Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: