Hovslätt vann mot Warberg
Montage
Matchrapport

Alva Jacobsson gjorde två mål när Hovslätt vann mot Warberg

ANNONS

Det blev Hovslätt som vann matchen hemma mot Warberg i Allsvenskan södra dam på lördagen. 6–2 (2–0, 0–1, 4–1) slutade matchen.

– Det var en mycket skön seger mot ett lite smågrinigt motstånd. Vi hade bra energi i alla tre femmor idag och jag tycker att det, tillsammans med en målvakt i högform, blev utslagsgivande. Vi hade mycket kraft och ork hela matchen igenom och avgjorde också i sista perioden när Warberg inte riktigt hade ork längre, kommenterade Hovslätts tränare Henrik Jonsson efter matchen.

Warbergs tränare Jonas Klavberg tyckte till om matchen:

– Vi är inte riktigt med från början och hamnar i underläge i den första perioden. Vi gör om lite i formationerna inför den andra och kommer tillbaka bra och skapar även en del chanser. I början av den tredje perioden lyckas vi också kvittera. Sedan orkar vi inte riktigt hålla uppe spelet och Hovslätt kan göra några mål på slutet.

Målgörare för Hovslätt var Alva Jacobsson 2, Lisa Fallberg, Viktoria Hornbrink och Emma Svensson, medan Warbergs mål gjordes av Jenny Dahl och Molly Johnsson. Ett av Hovslätts mål var ett självmål.

Det här betyder att Hovslätt ligger på tionde plats i tabellen, och Warberg är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Hovslätt är Växjö IBK. Lagen möts lördag 7 november 15.00 i Fortnox Arena. Warberg tar sig an IBK Göteborg borta lördag 21 november 16.00.

Matchrapporter: Lund Elit vann hemma mot Warberg Förlust för Warberg hemma mot IBK Lund Seger för Malmö FBC hemma mot Warberg Lindome vann enkelt hemma mot Warberg Växjö IBK segrade efter förlängning mot Warberg

Den här artikeln handlar om: