Foto: Peter Lindblad
SSL

Tung skadelista hos Malmö

ANNONS

Malmö får klara sig utan fyra nyckelspelare ett bra tag framöver.

Malmö FBC har inlett säsongen väldigt svajigt med tre raka förluster men på de tre senaste matcherna har man vaknat till liv och spelat in sju poäng. Skåningarna är en av Superligans största besvikelser så här långt med tanke på deras succésäsong ifjol och deras grymt starka silly season. Men nu kommer delvis en förklaring till den svajiga inledningen på säsongen. Tre nyckelspelare är skadade och en fjärde slutar. 

Johanna Ejdelind - opererat handen och har inte spelat en enda match men är på väg tillbaka om några veckor.

Ellenor Mikaelsson(tidigare Bengtsson Wester) - Får inte ihop livspusslet med en elitsatsning så trappat ner till Dam U-laget.

Inka Lampinen - Fraktur på tummen och osäkert hur länge hon blir borta efter att gipset plockas bort om några veckor.

Frida Mainz Olsson - Åkte på en knäskada i en träningsmatch och missar resten av säsongen.

Finska landslagsspelaren Lampinen är ett av Malmös stjärnnyförvärv och de tre andra var givan startspelare förra säsongen och gjorde tillsammans 59 poäng. Mainz Olsson var dessutom lagets bästa offensiva spelare på försäsongen innan olyckan var framme enligt tränare Mikael Jeppsson. 

- Skador är tyvärr något som kommer med sporten och det har nu drabbats oss ganska hårt. Samtliga skador har uppstått ur kampsituationer och inget vi hade kunnat förebygga träningsmässigt, även om det i sig inte gör saken bättre såklart. Vi blickar framåt och det är superhärligt att se Frida, Johanna och nu senaste tillskottet i skadelistan Inka träna stenhårt med gott mod vid sidan om innebandyträningen. De tillför även väldigt mycket med sin energi på matcherna, säger Jeppsson till lagets hemsida

Även om skadorna gjort Malmö extra sårbara så har man inga planer på att förstärka laget med spelare utifrån. 

- Tillsamman gör avbräcken att truppen är lite tunnare just nu än när vi startade upp säsongen men i skrivande stund finns inga planer på att förstärka med spelare utifrån. Framförallt inte nu när vi har pandemin att brottas med så är det av flera anledning olämpligt att ge sig ut och värva. Vi hoppas främst på att Inka och Johanna är tillbaka på plan snart igen!




 

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: