Thorengruppen-Linköping 5-8
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Tränaren höll på att sänka Linköping - " jag sätter laget i skiten"

ANNONS

David Gilleks starka reaktion i slutet höll på att kosta Linköping segern.

Det såg länge ut som att Team Thorengruppen skulle ta sin första seger för säsongen i Superligan men trots att man ledde matchen från minut 16 till minut 53 så orkade man inte stå emot Linköping i tredje perioden när de gick ner på två femmor.

- De två första perioderna är lite halvdana från vår sida med mycket tekniska misstag. Vi viftar med klubborna istället för att gå in rejält med kroppen i försvarsspelet. Vi är inte riktigt där och vi har ingen stäm alls, säger Linköpings tränare David Gillek till Innebandymagazinet.

Hemmalaget hade 2-0 efter första perioden och den ledningsmarginalen hade man även med sig efter 40 spelade minuter då ställningen var 4-2. Tvåmålsledningen skulle hålla i sig enda till det var tio minuter kvar. Då vände Linköping matchen med 5 raka mål från 3-5 till 8-5.  

- I tredje kliver vi upp lite mer och vi spelar rakare i anfallsspel och då kommer laget igång och vi får en helt annan träff på det vi vill göra. Samtidigt blir Thorengruppen jäkligt skraja för den poängen de har för tillfället och vi kan vinna rättvist till slut.

Det var ett oerhört sömnigt och oinspirerat bortalag i femtio minuter och det var nästan som att man kunde se att de tryckte på en knapp för att vända på matchen i tredje. Så frågan är vad de pratade om inför sista perioden. 

- Vi pratade om att vi var för passiva och att de fick ha för mycket boll. Vi var alldeles för bekväma både i försvars- och anfallsspelet. Så vi sa att vi skulle kliva upp högre på dem och låta dem få ta snabbare beslut. Det gjorde gubbarna och ett par killar klev fram och spelade avgörande roller. Blom gjorde till exempel ett par kanonräddningar i 3 mot 5 som räddade oss.

De räddningarna såg dock inte Gillek för då hade han redan lämnat hallen efter att han protesterat för intensivt efter att Linköping drabbats av en utvisning. Så vi ställningen 6-5 till Linköping och fyra minuter kvar att spela fick Thorengruppen chansen att spela 5 mot 3 i två minuter.

- Vi åker på en så sjukt billig utvisning och jag tycker att domarna kliver in från ingenstans och tar den. Då reagerar jag lite för starkt och återigen tycker jag att de visar upp dålig känsla när de plockar mig för osportsligt uppträdande. Men det är väldigt onödigt av mig och det får inte hända att jag sätter laget i skiten på det här sättet. Så det skäms jag över och ber om ursäkt för och jag är oerhört glad att laget krigar ner tre mot femman. Det var väldigt skönt för min egen skull så jag slapp att ta på mig en förlust.

Du fick ju inte matchstraff utan bara 2+10, måste man lämna hallen då?

- Jag vet faktiskt inte, jag tolka det som det men jag hade säkert fått sätta mig på läktaren. Men då hade jag nog fortsatt att koka så det var lika bra att gå till omklädningsrummet direkt.

Vad tar ni med er från den här matchen hem till Linköping förutom tre poäng?

- Det är lagmoralen, det är så här i vissa matchen när man möter lag som man ska slå och man inte kommer upp i nivå. Då får man ta fram kampmoralen, det är inte alltid man kan vinna matcher med fint spel utan ibland måste man ta på sig blåstället och kriga hem en match. Det gör vi idag och när man har så bra spelare som vi har så vinner man mot sämre lag om man bara plockar fram lite jävlar anamma. Så vi tar med oss lagmoralen som gör att vi vinner sista perioden med 6-1 och att vi stänger ner deras powerplay.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: