Drömdebut
#22 var upptaget så då fick det bli Åströms gamla fotbollsnummer #27 som gäller i Storvreta.
Foto: Andreas Joakimsson
Superligan

Supertalangen om sin drömstart på SSL-karriären

ANNONS

19-åringen gjorde mål på sin första bolltouch i Superligan.

Storvretas nyförvärv och supertalang Liam Åström gjorde sin SSL-debut igår mot Jönköping, efter att ha suttit på bänken de tre första matcherna. 01-födde Åström fick spela tillsammans med en annan supertalang född samma år i Filip Eriksson och rutinerade Rasmus Sundstedt i andra femman. 

Det blev en drömdebut utan dess like då supertalangen gjorde mål på sin första bolltouch och i sitt allra första SSL-byte redan efter 51 sekunders spel.

- Ja det är svårt att föreställa sig en bättre start i alla fall. Sen hade jag väl velat hänga någon till under resten av matchen men det var en godkänt debut absolut, säger Åström till Innebandymagazinet och beskriver sitt första mål i Svenska Superligan:

-  Det var väl lite kamp och bollen studsade fram och tillbaka där och så landa den hos Filip Eriksson som slängde in den på ett till mig. Så det var bara att sätta dit den egentligen. Klart det var skönt att hänga en direkt så jag fått de gjort, slipper man tänka på det något mer.

Inför matchen sa du att du ville du visa upp dina offensiva kvalitéer och göra poäng så att du skulle få fortsatt förtroende och mer speltid. Lyckades du med det tycker du?  

- Svårt för mig att säga. Men tyckte ändå det kändes bra och med lite flyt hade det blivit någon mer poäng också.

Självklart är det svårt för Åström att sia om hans insats räcker till mer speltid snart igen men någon som har koll på det är tränare Oscar Lundin och han säger så här om supertalangens SSL-debut:

- Jag tycker han gör en bra SSL-debut. Spelar med sitt karaktäristiska mod och försöker göra skillnad i offensiv zon. Sedan lyckades vi inte sätta honom i hans lägen så ofta som vi kanske hoppats. Men hans tid kommer. Fortsätter Liam bli bättre och bättre på att träna, äta och återhämta sig så kommer han bli en grym SSL-forward, poänggörare och matchvinnare. 

Kommer han få spela i nästa match mot Linköping?

- Vi spelar igen på söndag och sedan rullar det på. Konkurrensen är stenhård och det är upp till honom att visa att han skall spela. 

Inför matchen så tippade debutanten att Storvreta skulle ta en enkel seger med 10-3, nu blev det inte riktigt så enkelt utan matchen slutade 10-5 och Jönköping hängde bra med ända till tredje perioden. Där hade Rickard Hessmer chansen att kvittera till 6-6 men missade friläget och istället kontrade Storvreta in 7-5. 

- De var väl så bra som jag tänkt att de skulle vara även fast jag inte mött dem förr. Men samtidigt vet jag vår kvalité och att det inte finns något lag som kan mäta sig med oss när vi kommer upp i nivå. 

Vad kommer du ihåg allra mest från din SSL-debut?

 - Att målet kom direkt i första bytet! 
 

 


TV: Omgångens sexa - "Som fritidsledaren på rasten - han är störst, bäst och han vet det"

Bästa spelarna i senaste omgången av SSL Herr är utsedda!

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta JIK klart för slutspel trots förlust mot Växjö

Den här artikeln handlar om: