U19-kaptenerna, Camilla Granelid och Johan Hydling har förlängt sina kontrakt över VM 2022
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Klart: U19-damernas förbundskaptener fortsätter

ANNONS

Fortsätter över VM 2022: "Fortsatt hårt och dedikerat jobb krävs av oss alla".

Två U19-VM på två år - det är vad som väntar för Sveriges U19-damer - och för förbundskaptenerna Camilla Granelid och Johan Hydling som har förlängt sina respektive kontrakt över VM 2022 på Nya Zeeland. 

– Fortsatt hårt och dedikerat jobb krävs av oss alla. Det är full fart mot ett unikt U19-VM i Uppsala, då tjejerna har hunnit bli ett år äldre än vad de vanligtvis är under VM. Resan mot Nya Zeeland 2022 smyger igång parallellt, säger Granelid i ett pressmeddelande. 

Hennes kollega, Johan Hydling, kommenterar kontraktsförlängningen och de kommande VM-slutspelen enligt följande: 

– Som vanligt är det inspirerande att gå in i en landslagsresa. I Uppsala medverkar spelare födda 2001 -02, och på Nya Zeeland 2003-04. Vi är stolta över att få fortsätta landslagsuppdraget med vår grymma stab; Torbjörn Sjögren, Fredrik ”Figge” Olsson, Annelie Fridén, Malin Karlgren, Patric Löfborg och Pontus Boman. Alla är med och bidrar på ett fantastiskt sätt. 

Han fortsätter: 

– Spelarna är som vanligt på tårna och ger järnet i sina klubblag där vi följer deras framfart. Vi får på resan tillsammans vara alerta och redo. Detta med avseendet att styra om verksamheten utifrån coronaläget i de fall det behövs. En grundplan A med beredskap för en plan B vid t.ex. ett inställt EFT i november. Vi kollar enbart efter vilka möjligheter vi har, om/när förutsättningarna förändrats, säger Hydling.

Landslagschefen, Joakim Lindström, är nöjd med kontraktsförlängningarna: 

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera att nuvarande U19-stab på damsidan fortsätter över VM 2022. Det är en oerhört skicklig, sammansvetsad och välmående ledarstab som med stor värme, passion och mod skapat en miljö för såväl utveckling som prestation för spelare som fortfarande är i början av sina elitkarriärer.

Den här artikeln handlar om: