Sök
Tjeckiska Invasionen
Foto: Per Wiklund
Superligan SSL

Växjö fyller på SSL-laget med 2 spelare

Skador gör att Växjö Vipers hakar på trenden med att låna in Tjeckiska spelare.

I samband med att ligan nu stängs i Tjeckien har vi letat efter spelare som vi behöver för truppen och som passar in i vår nuvarande besättning. Vi har i år ,medvetet, en mindre trupp än tidigare vilket fungerat utmärkt men samtidigt gjort oss lite känsligare för skador. Vi har de sista veckorna haft ett par incidenter som medfört att vi nu har ett behov av att fylla på både SSL truppen och vårt utvecklingslag i division 1.

- Vi har haft flera diskussioner igång med Sportchefer i flertalet klubbar och tillslut föll valet på Mikulas Krbec från Sparta, Martin Hales och Adam Smid från Sokoli. Vi har för närvarande ett behov av en forward och en tredje målvakt i vårt SSL-team samt en forward för vårt utvecklingsteam. När seriespelen är igång och dessa behov uppstår är det nästintill omöjligt att hitta spelare nationellt. Dock är det ju ingen långsiktigt lösning utan handlar om ett lån under den tid som ligan är stängd i Tjeckien, säger Erik Eskils, Elitansvarig i Växjö Vipers.

- I Mikulas får vi en spelare med erfarenhet, storlek och styrka, vilket är något vi önskar i det läge vi befinner oss i med ett par skador.

- Vi har tittat på Martin under en tid. Han var en oerhört viktig spelare för Tjeckiens U19-lag för några år sedan där de sensationellt slog Sverige i finalen. Så ett par av våra spelare har haft  mardrömmar om Martin. Vi vet att den här tiden hos oss kommer att vara oerhört viktig för hans utveckling. Han kommer att lära sig mycket av att träna med oss ​​och vår målvaktstränare Klas Skoglund. 

- Adam är en stor forwardtalang och vi är övertygade om att även för honom kommer detta att bli en viktig tid i hans tidiga innebandykarriär, säger Johan Schönbeck Headcoach Växjö Vipers.

Spelarna själva om denna möjlighet:

- Jag ser verkligen fram emot det, jag tror att det kommer att bli en otrolig upplevelse både vad gäller innebandy och livet i allmänhet. Jag ser fram emot att testa på svensk innebandy och hela atmosfären runtom . Jag har förmodligen mest respekt för tal, för min engelska är inte på bästa nivå. Men också för att allt runtom innebandyn kommer vara nytt och okänt. Men jag tror att det kommer att hjälpa mig i min karriär, säger Pardubice-målvakt Martin Haleš.

- Jag är verkligen glad att vi äntligen lyckades ordna övergången, för vi kan inte träna eller spela tillsammans här. Jag är full av förväntan och kan inte vänta på nya innebandyupplevelser, för den svenska ligan är helt annorlunda. Bortsett från innebandy ser jag nog mest fram emot staden Växjö, maten och svenskarna, säger Adam Šmíd

Sokoli Pardubice general manager Martin Zozulak om övergånarna: 

- Växjö förtjänar ett stort tack för deras inställning till det hela och jag är glad att vi idag kan registrera den första klubbövergången från vår klubb till den svenska superligan. Jag är övertygad om att detta kommer att bli ytterligare ett stort steg i både Adam och Martins karriärer. Samtidigt uppfattar jag det personligen som en fantastisk livsmöjlighet för båda pojkarna och definitivt ett bättre alternativ än att spendera fler dagar och veckor med utegångsförbud och andra livsbegränsningar,

Källa: Pressmeddelande

Matchrapporter: Storvreta säkrade segern mot Växjö Fördel Storvreta efter ny seger mot Växjö Storvreta vann på nytt mot Växjö

FAKTA

Tjeckiska spelare på lån i Sverige

 • Martin Cermak, FBC Liberec - FBC Lerum
 • Matej Penicka, FBS Bohemians - FBC Lerum
 • Denisa Kotzurova, FBC Ostrava - IBK Lund Elit
 • Michaela Mlejnkova, FBC Ostrava - IBK Lund Elit
 • Filip Langer, Tatran Stresovice - Storvreta IBK
 • Filip Forman, FBS Bohemians - FBC Kalmarsund
 • Jan Malic, FBS Bohemians - FBC Kalmarsund
 • Jakub Bina, Florbal Mlada Boleslav - IBK Dalen
 • Filip Zakanov, Florbal Mlada Boleslav - IBK Dalen
 • Jakub Gruber, Florbal Mlada Boleslav - IBK Dalen
 • Marek Korych, Florbal Mlada Boleslav - IBF Dalen
 • Jan Zoufaly, Florbal Mlada Boleslav - IBF Dalen
 • Mikulas Krbec, Sparta - Växjö IBK
 • Martin Hales, Sokoli - Växjö IBK
 • Adam Smid, Sokoli - Växjö Vipers
 • Jakub Kolstrunk, Sparta Prag - Gamla Stan IBK
 • Martin Dolejs, Sparta Prag - Gamla Stan IBK
 • Matej Cermak, Sparta Prag - Gamla Stan IBK
 • Peter Kachnic, TJ Sokol - Karlstad IBF
 • Ondrej Papousek, Tatran Stresovice - Lindås Rasta
 • Matyas Krebner, FBS Bohemians - AIK
 • Pepa Juha, FBS Bohemians - Pixbo Wallenstam
 • Viktor Kopecky - Nykvarn
 • Krystof Krebec - Nykvarn
 • Jan Dobisik - Nykvarn
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten