Foto: Andreas Joakimsson
SSL

Kedjekamrater i fjol - nu ställs de för första gången mot varandra

ANNONS

Filip Björk: "Det blir inte derby nu men jag får hitta min match i matchen och får se till att spöa "Fille"

Under två säsonger utgjorde Filip Eriksson och Filip Björk två tredjedelar av den succékedja som understundom var en av SSL:s mest produktiva. Nu ställs duon - för första gången - mot varandra när Jönköping tar emot Storvreta i Superligans fjärde omgång. 

- Jag har bra koll på Storvreta. Det blir inte derby nu men jag får hitta min match i matchen och får se till att spöa "Fille" Eriksson, säger Filip Björk till Upsala Nya Tidning

Centern, som inledde säsongen på bäst sätt med två mål och en assist i derbyt mot Fagerhult Habo, och som blev uttagen i Innebandymagazinets första "omgångens sexa", har haft det tyngre med poänggörandet i de senaste omgångarna. Nu hoppas 22-åringen på att trenden ska vända. 

- Jag är ungefär där var jag vill vara men det hade gärna fått vara lite bättre. Jag har haft många bra lägen så det kliar lite i mig nu efteråt, säger Björk, som är nöjd med lagets start på säsongen. 

- Jag tycker att vi sett bra ut den sista tiden och att det finns mycket att hämta. Vi går såklart för tre poäng men att vi måste göra en riktigt bra match är ingen hemlighet, säger han till UNT. 


TV: Omgångens sexa - "Som fritidsledaren på rasten - han är störst, bäst och han vet det"

Bästa spelarna i senaste omgången av SSL Herr är utsedda!


Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta JIK klart för slutspel trots förlust mot Växjö

Den här artikeln handlar om: