Jönköping-Storvreta 18.30
Foto: Per Wiklund
SSL

Ikväll gör supertalangen sin SSL-debut

ANNONS

Storvretas nyförvärv Liam Åström kommer få spela sina första minuter i Svenska Superligan.

Mesta mästarna Storvreta är på väg till Jönköping för att möta just Jönköping IK i kvällens SSL-drabbning. Inför säsongen så värvade Uppsalalaget in supertalangen Liam Åström som dominerat i Herr1an de två senaste säsongerna. Men på de tre första matcherna har han suttit på bänken och först ikväll kommer han att få göra sin SSL-debut.

- Det ska bli kul att få spela från start nu och jag är riktigt taggad det här har jag sett fram emot, säger en peppad Åström till Innebandymagazinet.

Att sitta på bänken är inget som den 19-årige supertalangen är van vid men han är inställd på att det kommer vara tufft i början innan han får chansen att visa vad han går för.  

- Det är klart att det inte är kul att sitta på bänken men samtidigt är jag ny i laget och ligan och det är ju inte vilka som helst som gått före mig heller. Det är tuff konkurrens om speltiden.

Konkurrenssituationen är inte bara tuff utan mördande skulle jag påstå. Tidigare idag när vi pratade med Jönköpings tränare sa han så här om årets upplaga av Storvreta. ”Ser man på Storvreta i år så har de aldrig haft ett så brett slagkraftig lag med så mycket spets som de har denna säsong”. Tittar man på vilka som Åström konkurrerar med på sin position är det namn som Stenberg, Ahren, Helmrich och Ahlroth. Men ikväll så har han tagit Ahrens plats i andrakedjan.  

- Jag kommer att lira med Filip Eriksson och Rasmus Sundstedt.

Det är en bekant omgivning då Åström spelat en hel del med Eriksson i U19-landslaget men även på försäsongen med Storvreta och det har fungerat bra.   

- Jag vill visa vad jag kan och att jag vill spela. Jag vill bidra offensivt och göra poäng, det är det som jag är bra på.

Åström sitter på spelarbussen när vi pratar med honom och stämningen verkar var på topp och det tjoas och stimmas en hel del. Jönköping har inte besegrat Storvreta på över 13 år och den sviten kommer förlängas ytterligare enligt supertalangen.

- Ja vi kommer så klart vinna och vi kommer slå Jönköping med 10-3 skulle jag tippa på.  


TV: Omgångens sexa - "Som fritidsledaren på rasten - han är störst, bäst och han vet det"

Bästa spelarna i senaste omgången av SSL Herr är utsedda!

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta JIK klart för slutspel trots förlust mot Växjö

Den här artikeln handlar om: