Bele Barkarby-AIK 4-7

Hudik/Björkberg-Salem 6-4

Sätra-Strängnäs 3-3

Hagunda-Djurgården 5-3

”Vi börjar bra första kvarten och spelar med ett bra tempo. Sen blir vi stillastående och får svårt att luckra upp deras låga försvar. Starkt att vinna en seriefinal när vi inte riktigt kommer upp i nivån vi vill hålla” - Magnus Adolfsson, tränare i Hagunda.

”Tung match, tungt lag, tung förlust. En jämn match som Hagunda fick sista ordet i. Vi tar revansch hemma.” - Mikael Öhman, tränare i Djurgården.

”Första perioden börjar vi väldigt trevande utan energi och vilja. Andra perioden fortsätter med dålig energi och mycket felbeslut. Inför tredje perioden får jag tyvärr bli lite förbannad, samt gå ner på folk. Så i efterhand är jag nöjd med poängen.” - Per-Erik Jansson, tränare i Sätra.

”Väldigt skönt att få med oss alla tre poängen denna eftermiddag. I första perioden spelar vi en fartfylld innebandy där delaktigheten är fantastisk. Sedan i andra och tredje perioden så gör vi inte alls som vi säger utan istället så ger vi över initiativet till Salem. Matchen vanns rättvist men prestationen var sådär andra halvan.” - Kristoffer Asp, tränare i Hudik/Björkberg.

”Vi gör en riktigt dålig första period där vi själva ligger bakom alla målen som blir åt bägge håll. Helt okej andra period men vi skapar för lite målchanser. I sista perioden gasar vi på och kommer ikapp men tappar olyckligt 5-4 målet där Jacob Jonsson gör det han är riktigt bra på. Sista i öppen kasse.” - Jonny Lindström, tränare i Salem

”Bitter förlust där vi känner att vi har matchen. Några olyckliga minuter i tredje perioden med flyt mål för motståndarna knäckte oss helt. Som sagt, sett till matchen var vi klart värda mer. Men det är målen som räknas.” - Andreas Briselius, tränare i Bele Barkarby.

”Vi för spelet från start till mål där ändå Täby står upp bra i två perioder men där vi får retroaktiv utdelning i tredje perioden när vi får mer ytor!” - Christoffer Lindberg, tränare i Visby.

”Tycker vi spelar bra i början men får ingen träff på dem medans vi blir hårt straffade av egna misstag i egen zon.” - Örjan Lindberg, tränare i Gävle.

”Det var en riktig lagseger idag där alla slet för varandra över sextio minuter, och viktiga tre poäng efter den svaga inledningen av serien. Spelarna följde vår game plan till hundra procent, och vår målvakt Philip Berkvens storspelade.” - Urban Sandgren, lagledare i Tullinge.

Allsvenskan Södra

Warberg-Örebro 12-4

Lerum-Karlstad 3-9

Lagan-Åby 9-5

Lindås Rasta-Lillån 5-6 SD

Malmö-Nykvarn 3-3

”Jag tycker att vi till viss del följer vår matchplan men vi borde gjort fler mål idag. Vår effektivitet i powerplay är för låg idag. Men Nykvarn är ett bra lag och gör det svårt för oss.” - Jörgen Hansen, tränare i Malmö.

”Det är en svår match bort mot Malmö där vi själva är det största motståndaren men det visste vi om innan. Det är för dåligt av oss att bara få oavgjort i denna match. Vi måste kunna göra fler mål än tre i matchen.” - Sebastian Wahlgren, tränare i Nykvarn.

”Det var en tät match i högt tempo i två perioder, där jag tycker att vi borde fått in någon boll till. Vi får en dålig start på tredje perioden och måste kliva på för att komma ifatt, det utnyttjar Varberg bra och straffar oss hårt. Sedan går luften lite ur oss och siffrorna rinner iväg.” - Johan Jönsson, tränare i Örebro.

”Vi blev hårt straffade under våra sämre perioder i matchen och Lagan var effektiva.” - Tommy Karlsson, tränare i Åby.

”En match där vi dominerade totalt och är mycket bättre. Tyvärr får vi inte in bollen och missar givna lägen de första två perioderna. Sista perioden gör vi det bra och kommer tillbaka i matchen och tar en poäng till slut! Tyvärr hann vi inte få tag i bollen innan Lillån hade avgjort i sudden och fick extra poängen.” - Ricard Carlsson, assisterande tränare i Lindås Rasta.

”Kollektivet var tillbaka idag! Möter ett bra Lindås som vi sett är duktiga med boll. Vi får jobba hårt i försvaret och håller Lindås utanför oss. Tyvärr gör vi ingen bra match med boll men har lite flyt med några mål. Vi lyckas inte hålla tätt och matchen går till sudden där Per Holmblad jobbar fram bollen till en Isac Hjelm i slottet som inte gör något misstag och vi vinner i sudden.” - Joakim Björnstad, lagledare i Lillån.