"Avväpnade Storvreta" - "Tagna på sängen" - "Får en billig straff"

Sundsvall-IBK Dalen 2-8

Luleå-Umeå Västra 3-14

Kågedalen-IBF Dalen 7-7

Örnsköldsvik-RIG Umeå 5-6

”Det blev en spännande match idag. Jag tycker att det tar för lång tid för oss att spela oss in i matchen idag. Men jag tycker att visar att vi har en styrka att kunna slå oss in i en match igen. Vi har några spelare som sticker ut lite extra i dagens match - Moa Kruuka som verkligen hittat rätt i offensiven men även lagkapten Helena Johansson som idag gör ett viktigt jobb för att ta oss tillbaka i matchen!” - Stefan Tjärnberg, tränare i IBF Dalen.

”Vi mötte ett rutinerat och spelskickligt lag där vi inte hängde med i tempot. Vi kämpade hela matchen och kommer mer och mer in i serien.” - Roger Ehlin, tränare i Luleå.

Bele Barkarby-Borlänge 6-2

”En jämn och tät match mellan två lag som i min värld underpresterar rätt så rejält. Telge startar bäst och utnyttjar våra individuella misstag. Vi växer in i matchen mer och mer och får till slut lite retroaktiv utdelning i tredje perioden. Tycker oavgjort är rättvist över tre perioder men bägge lagen kan betydligt bättre än uppvisat idag.” - Jonas Delshammar, tränare i Åkersberga.

”Vi gjorde inte jobbet som vi skulle. Vi var för dåliga helt enkelt. Laget gör inte jobbet som krävs av dem. De har så mycket mer att ge.” - Henrik Wemmer, lagledare i Telge.

”Huddinge stod upp bra idag. Tajmingen i försvarsspelet var på topp och vi avväpnade Storvreta väldigt effektivt. Att Storvreta till slut väljer att gå ned på två femmor ser vi som ett kvitto på att vi börjar göra rätt saker. Som vi ser det, förlorar vi bara mittenperioden med udda målet och spelar oavgjort i både första och tredje perioden. Ett stort steg i rätt riktning för vårt unga lag.” - Gunnar Maxén, tränare i Huddinge.

”Jag tycker vi kontrollerar matchen från start och gör en laginsats där alla bidrar med hårt jobb. Vi får igång målskyttet idag och kan spela stort i slutet av matchen.” - Daniel Eriksson, tränare i Alunda.

”Vi gör ingen bra match och blir tagna på sängen av Moras presspel i första perioden och har väldigt svårt att hitta lugnet och vårt eget spel. Sen så utnyttjar vi hålen bakom deras press och går iväg till en tremålsledning och även fast det blir stressigt i slutet så visar vi att rutinen tillsammans med en grymt bra målvakt räcker till seger. Stort tack till Mora för en bra och tuff match!” - Dennis Elgholm Grönroos, tränare i Hammarby.

Fröjered-Västra Mälardalen 0-9

”Dagens match mot Katrineholm blev precis så tuff som vi trodde. Vi var väldigt revanschsugna frän förra helgen och det märktes i första perioden. Den andra perioden är vår sämsta i år. Vår energi är borta och ett Katrineholm som växlar upp och skapar massor och vinner alla närkamper. Inför den sista perioden ligger vi under med 2-1. Vi spelar inte särskilt bra i tredje perioden heller men vår lagmoral och att vi är bra tränade gör att vi lyckas vända matchen genom två fina mål. De sista två minuterna blir jobbiga men vi lyckas hålla tätt och får tre poäng. Ingen bra match från vår sida men lagmoral och lite jävlar anamma gör att vi lyckas vinna.” - Patrik Davidsson, tränare i Kumla.

”Ja, den var jobbig. Vi har så många chanser i andra perioden att gå ifrån med flera mål. I tredje perioden får vi flera utvisningar mot oss, står 3-3 och vi går ner på folk för att gå för seger. Vi trycker ner dem i slutet men så skickar de upp bollen och får en billig straff i en 50/50-situation, enligt mig. Det är väl så med lag i motgång, man får inte mycket med sig hos domarna. Men vi blir inte bortspelade utan spelar bort oss själva. Men över 50 poäng att spela om så vi kommer igen!” - Kent Olsson, tränare i Katrineholm.

”Vi får det inte riktigt att stämma första 30 minuterna i matchen, men efter halva andra perioden får vi lite bättre grepp om dem och kan börja skapa mer målchanser. Sista perioden visar vi styrka och trots att Skoghall gör 3-0 skapar vi ett stort tryck på dem och har till och med lägen att avgöra matchen. Sudden plockar målvakt och går för det - där kan Skoghall avgöra.” - Mickael Fredriksson, tränare i Lockerud Mariestad.

”Vi har full kontroll i 45 minuter och har inga problem att försvara oss mot deras anti-innebandy. Tyvärr går vi ner oss rejält när de reducerar och tappar vårt spel totalt. Växer in i matchen igen och tar två sköna poäng i förlängningen.” - Anton Fallbråten, tränare i Skoghall.

”Vi gör en mycket bra match där vi skapar massvis med klara lägen och bränner en straff. Tycker vi förtjänar minst en poäng idag. Med lite bättre skärpa i avsluten och lite noggrannare med bollen på egen planhalva så hade vi tagit tre poäng. Idag gjorde ytterligare två junior premiären i allsvenskan, grymt kul att de kliver in och gör det så bra. Långt kvar av serien och vi blir hela tiden bättre och bättre. Ses nästa helg i Björkestahallen.” - Tobias Löfvenius, tränare i Nykvarn.

”Det var en tuff men rolig match att spela. Rönnby är ett lurigt lag att möta, då de har många duktiga spelare. Avgörandet kommer av att vi trummar på vår tro på oss själva. Spelet var inte alltid det finaste spelet, men laget visar åter igen att med rätt inställning så kan det gå långt.” - Jacob Höglund, tränare i Linköping.

”Det var en jämn match stora delar men vi skulle avgjort matchen vid ställningen 2-2, då vi skapar mängder av chanser utan att sätta dit bollen. Men vi tar nya tag och kommer igen nästa helg.” - Peter Stillman, tränare i Rönnby.

Pixbo Wallenstam-Hovslätt 3-0

”En jämn match i 60 minuter som bjöd på mycket kamp. Båda lagen kommer från förlust senast och vill studsa tillbaka. Matchen var väldigt defensivt präglad, där vi är snäppet vassare i läget än Hovslätt och har en målvakt som stänger igen idag med hjälp av ett bra försvarsspel. En riktig laginsats från tjejerna.” - Emil Larsson, tränare i Pixbo Wallenstam.

”Vi kommer inte alls till i avsluten, vi skjuter alldeles för få skott på mål och blir för trubbiga framåt. Inte heller gör vi mål, vilket gör det svårt att vinna matcher. Sedan är det trots allt små marginaler, vi har ett par skott i ramen och om de hade suttit hade de kunnat ändra matchbilden, men inte idag.” - Henrik Jonsson, tränare i Hovslätt.

”En match där vi direkt hamnar fel i vårt försvar och släpper in två snabba mål. Efter det blir det en tung uppförsbacke. I andra perioden tar vi över mer och mer. I tredje perioden går vi bort oss en hel del i vår press vilket gör att Craftstaden får sätta in tre mål lite väl enkelt.” - Thomas Nielsen, tränare i Floda.

”Vi gör en bra match där vi sätter försvaret perfekt! Avgörandet kommer i början av tredje perioden och vi lyckas hålla undan hela vägen ut.” - Matts Bergsten, tränare i Växjö.

”Prestationsmässigt är detta en klart medioker insats. Vi ger bort bollen i lite fel lägen och går i Warbergs fällor framförallt i förstaperioden. Tar dock med oss att vi krigar in tre poäng, som tar oss upp på kvalplats där vi vill vara. Trots lite grus i maskineriet vinner med fem måls marginal. Att vi hittar sätt att vinna är viktigt på lång sikt.” - Johannes Henriksson, tränare i Kalmarsund.

”Det är alltid surt att torska i sudden. Men vi fortsätter med en grym lagmoral, sliter och krigar. De utnyttjar våra individuella misstag på bästa sätt och vi har inte råd med det i denna serie. Nu siktar vi vidare mot Göteborg på torsdag.” - Marcus Hedlund, tränare i Munka-Ljungby.

”Vi gör som helhet en bra prestation och får med oss en poäng! Känslan är att vi blir ängsliga när vi är i ledning och blir rädda för att förlora. Det utnyttjar Lindås som gör en bra tredje period. Vi får jobba vidare och se till att stänga matchen när vi är i ledning med tre mål.” - Tobias Alderhammar, tränare i Fagerhult Habo.