Sök
SNACKET FRÅN HELGEN
Foto: Per Wiklund

"Avväpnade Storvreta" - "Tagna på sängen" - "Får en billig straff"

Tränarkommentarerna efter helgens matcher i Allsvenskan Dam.

Allsvenskan Norra

Sundsvall-IBK Dalen 2-8

Luleå-Umeå Västra 3-14

Kågedalen-IBF Dalen 7-7

Örnsköldsvik-RIG Umeå 5-6

”Det blev en spännande match idag. Jag tycker att det tar för lång tid för oss att spela oss in i matchen idag. Men jag tycker att visar att vi har en styrka att kunna slå oss in i en match igen. Vi har några spelare som sticker ut lite extra i dagens match - Moa Kruuka som verkligen hittat rätt i offensiven men även lagkapten Helena Johansson som idag gör ett viktigt jobb för att ta oss tillbaka i matchen!” - Stefan Tjärnberg, tränare i IBF Dalen.

”Vi mötte ett rutinerat och spelskickligt lag där vi inte hängde med i tempot. Vi kämpade hela matchen och kommer mer och mer in i serien.” - Roger Ehlin, tränare i Luleå.


Allsvenskan Östra

KAIS Mora-Hammarby 2-4

Älvsjö-Sirius 7-2

Alunda-Tyresö Trollbäcken 8-5

Storvreta-Huddinge 4-3

Telge-Åkersberga 4-4

Bele Barkarby-Borlänge 6-2

”En jämn och tät match mellan två lag som i min värld underpresterar rätt så rejält. Telge startar bäst och utnyttjar våra individuella misstag. Vi växer in i matchen mer och mer och får till slut lite retroaktiv utdelning i tredje perioden. Tycker oavgjort är rättvist över tre perioder men bägge lagen kan betydligt bättre än uppvisat idag.” - Jonas Delshammar, tränare i Åkersberga.

”Vi gjorde inte jobbet som vi skulle. Vi var för dåliga helt enkelt. Laget gör inte jobbet som krävs av dem. De har så mycket mer att ge.” - Henrik Wemmer, lagledare i Telge.

”Huddinge stod upp bra idag. Tajmingen i försvarsspelet var på topp och vi avväpnade Storvreta väldigt effektivt. Att Storvreta till slut väljer att gå ned på två femmor ser vi som ett kvitto på att vi börjar göra rätt saker. Som vi ser det, förlorar vi bara mittenperioden med udda målet och spelar oavgjort i både första och tredje perioden. Ett stort steg i rätt riktning för vårt unga lag.” - Gunnar Maxén, tränare i Huddinge.

”Jag tycker vi kontrollerar matchen från start och gör en laginsats där alla bidrar med hårt jobb. Vi får igång målskyttet idag och kan spela stort i slutet av matchen.” - Daniel Eriksson, tränare i Alunda.

”Vi gör ingen bra match och blir tagna på sängen av Moras presspel i första perioden och har väldigt svårt att hitta lugnet och vårt eget spel. Sen så utnyttjar vi hålen bakom deras press och går iväg till en tremålsledning och även fast det blir stressigt i slutet så visar vi att rutinen tillsammans med en grymt bra målvakt räcker till seger. Stort tack till Mora för en bra och tuff match!” - Dennis Elgholm Grönroos, tränare i Hammarby.


Allsvenskan Västra

Linköping-Rönnby 4-3

Hagfors-Nykvarn 6-4

Lockerud Mariestad-Skoghall 3-4 SD

Västerås-IBF Linköping 8-5

Kumla-Katrineholm 4-3

Fröjered-Västra Mälardalen 0-9

”Dagens match mot Katrineholm blev precis så tuff som vi trodde. Vi var väldigt revanschsugna frän förra helgen och det märktes i första perioden. Den andra perioden är vår sämsta i år. Vår energi är borta och ett Katrineholm som växlar upp och skapar massor och vinner alla närkamper. Inför den sista perioden ligger vi under med 2-1. Vi spelar inte särskilt bra i tredje perioden heller men vår lagmoral och att vi är bra tränade gör att vi lyckas vända matchen genom två fina mål. De sista två minuterna blir jobbiga men vi lyckas hålla tätt och får tre poäng. Ingen bra match från vår sida men lagmoral och lite jävlar anamma gör att vi lyckas vinna.” - Patrik Davidsson, tränare i Kumla.

”Ja, den var jobbig. Vi har så många chanser i andra perioden att gå ifrån med flera mål. I tredje perioden får vi flera utvisningar mot oss, står 3-3 och vi går ner på folk för att gå för seger. Vi trycker ner dem i slutet men så skickar de upp bollen och får en billig straff i en 50/50-situation, enligt mig. Det är väl så med lag i motgång, man får inte mycket med sig hos domarna. Men vi blir inte bortspelade utan spelar bort oss själva. Men över 50 poäng att spela om så vi kommer igen!” - Kent Olsson, tränare i Katrineholm.

”Vi får det inte riktigt att stämma första 30 minuterna i matchen, men efter halva andra perioden får vi lite bättre grepp om dem och kan börja skapa mer målchanser. Sista perioden visar vi styrka och trots att Skoghall gör 3-0 skapar vi ett stort tryck på dem och har till och med lägen att avgöra matchen. Sudden plockar målvakt och går för det - där kan Skoghall avgöra.” - Mickael Fredriksson, tränare i Lockerud Mariestad.

”Vi har full kontroll i 45 minuter och har inga problem att försvara oss mot deras anti-innebandy. Tyvärr går vi ner oss rejält när de reducerar och tappar vårt spel totalt. Växer in i matchen igen och tar två sköna poäng i förlängningen.” - Anton Fallbråten, tränare i Skoghall.

”Vi gör en mycket bra match där vi skapar massvis med klara lägen och bränner en straff. Tycker vi förtjänar minst en poäng idag. Med lite bättre skärpa i avsluten och lite noggrannare med bollen på egen planhalva så hade vi tagit tre poäng. Idag gjorde ytterligare två junior premiären i allsvenskan, grymt kul att de kliver in och gör det så bra. Långt kvar av serien och vi blir hela tiden bättre och bättre. Ses nästa helg i Björkestahallen.” - Tobias Löfvenius, tränare i Nykvarn.

”Det var en tuff men rolig match att spela. Rönnby är ett lurigt lag att möta, då de har många duktiga spelare. Avgörandet kommer av att vi trummar på vår tro på oss själva. Spelet var inte alltid det finaste spelet, men laget visar åter igen att med rätt inställning så kan det gå långt.” - Jacob Höglund, tränare i Linköping.

”Det var en jämn match stora delar men vi skulle avgjort matchen vid ställningen 2-2, då vi skapar mängder av chanser utan att sätta dit bollen. Men vi tar nya tag och kommer igen nästa helg.” - Peter Stillman, tränare i Rönnby. 


Allsvenskan Södra

Kalmarsund-Warberg 8-4

Fagerhult Habo-Lindås Rasta 5-6 SD

Munka-Ljungby-Lindome 4-5 SD

Floda-Craftstaden 1-6

Växjö-Göteborg 2-1

Pixbo Wallenstam-Hovslätt 3-0

”En jämn match i 60 minuter som bjöd på mycket kamp. Båda lagen kommer från förlust senast och vill studsa tillbaka. Matchen var väldigt defensivt präglad, där vi är snäppet vassare i läget än Hovslätt och har en målvakt som stänger igen idag med hjälp av ett bra försvarsspel. En riktig laginsats från tjejerna.” - Emil Larsson, tränare i Pixbo Wallenstam. 

”Vi kommer inte alls till i avsluten, vi skjuter alldeles för få skott på mål och blir för trubbiga framåt. Inte heller gör vi mål, vilket gör det svårt att vinna matcher. Sedan är det trots allt små marginaler, vi har ett par skott i ramen och om de hade suttit hade de kunnat ändra matchbilden, men inte idag.” - Henrik Jonsson, tränare i Hovslätt.

”En match där vi direkt hamnar fel i vårt försvar och släpper in två snabba mål. Efter det blir det en tung uppförsbacke. I andra perioden tar vi över mer och mer. I tredje perioden går vi bort oss en hel del i vår press vilket gör att Craftstaden får sätta in tre mål lite väl enkelt.” - Thomas Nielsen, tränare i Floda.

”Vi gör en bra match där vi sätter försvaret perfekt! Avgörandet kommer i början av tredje perioden och vi lyckas hålla undan hela vägen ut.” - Matts Bergsten, tränare i Växjö.

”Prestationsmässigt är detta en klart medioker insats. Vi ger bort bollen i lite fel lägen och går i Warbergs fällor framförallt i förstaperioden. Tar dock med oss att vi krigar in tre poäng, som tar oss upp på kvalplats där vi vill vara. Trots lite grus i maskineriet vinner med fem måls marginal. Att vi hittar sätt att vinna är viktigt på lång sikt.” - Johannes Henriksson, tränare i Kalmarsund.

”Det är alltid surt att torska i sudden. Men vi fortsätter med en grym lagmoral, sliter och krigar. De utnyttjar våra individuella misstag på bästa sätt och vi har inte råd med det i denna serie. Nu siktar vi vidare mot Göteborg på torsdag.” - Marcus Hedlund, tränare i Munka-Ljungby.

”Vi gör som helhet en bra prestation och får med oss en poäng! Känslan är att vi blir ängsliga när vi är i ledning och blir rädda för att förlora. Det utnyttjar Lindås som gör en bra tredje period. Vi får jobba vidare och se till att stänga matchen när vi är i ledning med tre mål.” - Tobias Alderhammar, tränare i Fagerhult Habo.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten