SSL-söndag
Foto: Anders Andersson
Superligan

Dyrköpt seger för Thorengruppen - supertvillingarna fick bryta matchen

ANNONS

Oona Kauppi fick hoppa ut ur hallen på ett ben och Veera fick lämna hallen blodig och uppsöka akuten.

Thorengruppen vann nykomlingsmötet mot Lund tämligen enkelt och efter 60 minuters spel stod det 7-1 till hemmalaget på resultattavlan. Men det kan visa sig bli en väldigt dyrköpt seger framöver. Superstjärnan Veera Kauppi blev liggandes flera minuter bakom Lunds mål i en pool av blod i slutet av tredje perioden och hennes syster Oona kom inhoppades på en fot för att se hur det var med henne.

- Hon slog ansiktet i golvet och jag tror att hennes glasögon gjorde så att ögonbrynet sprack. Hon verkade okej när jag pratade med henne lite snabbt. De har plåstrat om henne och hon får nog uppsöka sjukhuset för att se om det behöver åtgärdas något mer, säger tränare Christoffer Suominen till Innebandymagazinet.

Prognosen för Veera ser bra ut och det bli nog bara ett par stygn för att lappa ihop ögonbrynet som värst men för Oona kan det vara värre.   

- Hon vred foten i en situation med fem minuter kvar. Jag har inte hunnit prata med henne än. Hon blir undersökt av vårt medicinska team just nu så vi får hoppas på det bästa. Fötter är lite lurigt och det kan bli något långvarigt medan vissa kan träna direkt dagen efter, så vi får avvakta och se vad som händer.

Lund tog ledningen i matchen genom Anna Nilsson men sedan tog det roliga slut och resten av tiden handlade det om hur mycket Thorengruppen skulle vinna med. Lunds omtalade försvarsspel vålade problem för hemmalaget som hade svårt med att sätta sina lägen.  

- Vi gör ingen jättebra match och vi är inte så nöjda men vi vinner i alla fall. Vi hade väl minst 10 kvalificerade lägen till som vi borde utnyttjat bättre. Men vi är inte fokuserad på resultatet så mycket i år utan vi lägger mer krut på delar i vårt spel. Vi fick bra träff på vissa saker medan andra lämnade mer att önska.

Det låter som du tycker att siffrorna var i underkant?

- Lund jobbade bra och spelade bra utefter sina förutsättningar. Vi kunde släppt in ett par till om vi inte hade haft Fällman i mål som är riktigt bra just nu. Sett till 60 minuters spel så känns ändå 7-1 som en vettig distans mellan lagen.

Lund har inte tagit några poäng heller men de har varit med i alla matcher, vad tycker du om deras inledning på säsongen?

- De påminner lite om Kalmarsund när vi var nykomlingar för ett par år sedan. De jobbar hårt och har bra intentioner med spelet men de saknar spetskvalitéer. Kanske låter konstigt med tanke på att de har Minna Karlsson och ett par tjeckiska landslagsspelare men om jag säger såhär istället. Det har inte flytet framför mål just nu och de sätter inte sina lägen. Det är väl det som är skillnaden mellan att spela i allsvenskan och SSL, man har inte råd att missa här.  

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre Målfest för Rönnby IBK hemma mot IBK Lund

Den här artikeln handlar om: