Växjö IBK vann mot IBK Göteborg

Växjö IBK avgjorde tät match mot IBK Göteborg i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Växjö IBK och gästande IBK Göteborg var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Växjö IBK och vann matchen i Allsvenskan södra dam i innebandy med 2–1 (1–0, 0–1, 1–0).

– Vi gör en bra match där vi sätter försvaret perfekt! Avgörandet kommer i början av tredje perioden och vi lyckas hålla undan hela vägen ut, kommenterade Växjö IBK:s tränare Matts Bergsten efter matchen.

I och med detta har Växjö IBK hela fem raka segrar.

Ida Nilsson gjorde Växjö IBK:s två mål. IBK Göteborgs gjordes av Michaela Holmström.

Efter fem matcher har Växjö IBK nu 15 poäng och IBK Göteborg har tio poäng.

I nästa omgång har Växjö IBK Lindås Rasta borta i Salming Arena, lördag 31 oktober 15.00. IBK Göteborg spelar hemma mot Munka-Ljungby torsdag 29 oktober 19.30.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Växjö IBK toppar tabellen efter seger mot Fristad Växjö IBK besegrade Olofström och toppar nu tabellen