Kumla IBK vann mot Katrineholm
Montage
Matchrapport

Underläge i tredje perioden – då vände Kumla IBK och vann

ANNONS

Bortalaget Katrineholm hade greppet inför tredje perioden och ledde med 2–1 i Allsvenskan västra dam i innebandy. Men Kumla IBK vände på matchen och vann till slut med 4–3.

– Dagens match mot Katrineholm blev precis så tuff som vi trodde. Vi var väldigt revanschsugna frän förra helgen och det märktes i första perioden. Den andra perioden är vår sämsta i år. Vår energi är borta och ett Katrineholm som växlar upp och skapar massor och vinner alla närkamper. Inför den sista perioden ligger vi under med 2-1. Vi spelar inte särskilt bra i tredje perioden heller men vår lagmoral och att vi är bra tränade gör att vi lyckas vända matchen genom två fina mål. De sista två minuterna blir jobbiga men vi lyckas hålla tätt och får tre poäng. Lngen bra match från vår sida men lagmoral och lite jävlar anamma gör att vi lyckas vinna, kommenterade Kumla IBK:s tränare Patrik Davidsson.

Katrineholms tränare Kent Olsson tyckte så här om matchen:

– Ja, den var jobbig. Vi har så många chanser i andra perioden att gå ifrån med flera mål. I tredje perioden får vi flera utvisningar mot oss, står 3-3 och vi går ner på folk för att gå för seger. Vi trycker ner dem i slutet men så skickar de upp bollen och får en billig straff i en 50/50 situation, enligt mig. Det är väl så med lag i motgång, man får inte mycket med sig hos domarna. Men vi blir inte bortspelade utan spelar bort oss själva. Men över 50 poäng att spela om så vi kommer igen!

Frida Nordh gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Filippa Boström och Frida Danielsson, målen för Katrineholm gjordes av Olivia Holm, Ellen Pettersson och Linnea Wiregård.

Katrineholm har startat svagt och är helt utan poäng efter fem spelade matcher. Kumla IBK har sju poäng.

Kumla IBK tar sig an Nykvarn i nästa match borta söndag 1 november 11.00. Katrineholm möter samma dag 14.45 Västerås IBS hemma.

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS

Den här artikeln handlar om: