Falun-nacka Wallenstam 6-3
Foto: Bosse Grängsjö
SSL

Stekhett nyförvärv bakom Faluns vändning

ANNONS

Lovisa Åström låg bakom det mesta när Falun besegrade Nacka Wallenstam.

Nykomlingarna IBF Falun fortsätter att imponera och idag tog man sin tredje vinst när man besegrade Nacka Wallenstam med 6-3. Men det var gästerna som började bäst och Falun gick inte riktigt att känna igen i första perioden som slutade med en 2-0 ledning till Stockholmarna.

- Vi hängde inte med i första perioden då förde de spelet och vi var sist på alla bollar. Men sen tog vi ett snack i pausen där vi sa att vi behövde få in mer energi i laget både på bänken och på planen för då skulle vi lösa det och så blev det också, säger Lovisa Åström till Innebandymagazinet.

Det blev verkligen en scenförändring i andra perioden där Falun kom ut som ett hel annat lag. Förutom mer energi var det en taktikändring som låg bakom vändningen på matchen.   

- Vi testade ett nytt spelsystem i veckan och det fick vi ingen utdelning på alls i första. Men sedan så bytte vi till ett annat i andra perioden och då gick det lite bättre. Sedan gick vi tillbaka till det första i tredje och då lossnade allt.

Andra perioden slutade 3-1 till hemmalaget och i tredje vann man med 3-0 och när man gick tillbaka till det nya spelsystemet i tredje perioden så trillade polletten verkligen ner.

- Ja men verkligen det kan man absolut säga. Då började vi spela boll till varandra som vi kan och jag tror att de körde någon form av man-man-försvar. Jag vet inte vad de tänkte men de följe med sin spelare och då kunde vi spela bollar på ytan och då hängde de inte med alls.

Åström var en av matchen bästa spelare med 2+2 och nyförvärvet har verkligen växlat upp efter en halvtrög inledning. Förra matchen låg hon bakom 50% av lagets mål och idag låg hon bakom 67% av målen.  

- Det gick lite trögt i de första matcherna men nu har det börjat att rulla in för mig. Jag spelar med bra spelare som kan leverera bollar till mig och de sätter bollarna som jag levererar till dem så det är svinkul att spela just nu.

Varför tog det ett par matcher för dig att komma igång?

- Jag spelar i ett nytt lag och har flyttat till en ny stad så det har tagit lite tid att komma in i allt. Sedan är vi ju nykomlingar också men vi har en bra sammanhållning i laget där vi bara köttar på så då är det lätt att tända till. Jag har släppt lite på handbromsen nu också och vågar göra det som jag är bra på.

Dagens seger mot Nacka var Faluns första någonsin efter fyra tidigare försök och dessutom klättrade man upp på en slutspelsplats.

- Det är svinkul att möta Nacka för det är ett hetsigt lag som skriker rätt mycket men det hjälpte inte dem i den här matchen. Fortsätter vi som vi spelar nu så kommer vi definitivt att spela slutspel.  

 

Matchrapporter: Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun IBF Falun vann mot Täby efter mål av Philippa Blom Dålig första period sänkte IBF Falun IBF Falun vann efter avgörande i tredje perioden mot Warberg

Den här artikeln handlar om: