Helsingborgs Linus Nordgren har börjat säsongen bästa sätt
Foto: Per Wiklund
SSL

Nordgren har derbyplanen klar: "Plockar vi bort honom så..."

ANNONS

Helsingborg har inte förlorat ett derby sedan början av 2019: "Vi har ett bättre lag på egentligen alla positioner".

Efter Malmös seger mot Lund i onsdags är det dags för Höllviken och Helsingborg att ta den skånska derbyveckan i hamn. 

Helsingborg, som har inlett säsongen på bästa sätt, kommer till derbyt med statistiken på sin sida, efter tre raka derbyvinster i fjol. Faktum är att man får gå tillbaka hela vägen till 23 januari 2019 för att hitta den senaste derbyvinsten för Höllviken. 

Statistiken till trots spår Helsingborgskaptenen, Linus Nordgren, en allt annat än enkel uppgift: 

− Historiskt sett har vi haft det tufft borta mot Höllviken och det brukar alltid bli jämnt där. Jag tror inte att det är något lag som kommer till Halörhallen och tror att det ska bli en enkel match. Det är en märklig känsla i den hallen som är svår att sätta fingret på, säger 31-åringen till Innebandymagazinet och berättar om hur laget ska hantera Höllviken. 

− Det handlar till stor del om få bort Wilhelmsson så mycket som möjligt från deras spel. Vi vet att de gillar att söka spelet vi honom och att det är han som är deras offensiva hjärna. Plockar vi bort honom så talar mycket för oss, säger han och fortsätter: 

− Överlag tycker jag att vi har ett bättre lag på egentligen alla positioner och är rättmätiga favoriter. I år har vi, framförallt i offensiven, en helt annan bredd än vad vi har haft under de senaste åren. Tidigare upplever jag att vi har haft ganska få utpräglade poänggörare - det är den stora skillnaden med årets FCH. 

På tal om poänggörare - vad säger du om Linus Malmströms start? 

− Han har sett fantastiskt bra ut sedan dag ett. Det är ingen här som är överraskad att han har gjort åtta poäng så här långt, han är lika bra på träningarna och vi förstod redan på försäsongen att han skulle bli en av kandidaterna till årets rookie. Det kommer att komma fler matcher där han gör fyra-fem poäng i år, det är jag säker på. 

Till sist - har derbykänslorna infunnit sig? 

− Det har inte blivit så heta matcher mot dem. Om det beror på att klubbarna inte har mötts så många gånger genom åren, eller att matcherna inte har betytt så mycket vet jag inte, säger Nordgren som inte ser matcherna mot Höllviken som årets viktigaste: 

− På förhand finns det andra matcher som betyder mer än vad matcherna mot dem gör, jag tycker inte illa om Höllviken på något sätt och för mig får de gärna hålla sig kvar i SSL ett tag till. Det är skönt att slippa de långa bortaresorna. 

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: