Per Tjusberg är ny assisterande tränare för damlandslaget.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Klart: Per Tjusberg får ny roll i damlandslaget

ANNONS

Ser fram emot nya uppdraget: "Det ska även bli väldigt kul att komma närmare laget under matcherna"


Per Tjusberg har ingått i damlandslagets ledarstab sedan 2014 - nu står det klart att han tar steget ner i båset och ersätter Karolina Widar i rollen som assisterande tränare. 

I augusti skrev Innebandymagazinet om jakten på en ny assisterande tränare efter beskedet att Karolina Widars avhopp. Nu är landslagschefen, Joakim Lindströms sökande över - och den svenska landslagsstaben är komplett. 

- Det var härligt att det kunde lösa sig med Per och att han antog utmaningen som assisterande förbundskapten. Jag är supernöjd med denna lösning då vi känner varandra bra sedan tidigare då vi har jobbat ihop sedan 2015, säger förbundskaptenen Åsa "Kotten" Karlsson i ett pressmeddelande, och berättar om tränarkollegans styrkor. 

- Pers styrkor är allt kring spelet. Vi är båda nytänkande och vill hela tiden utvecklas och hitta nya saker att utveckla och arbeta med. Det kan lätt bli många och långa diskussioner. Han är också en bra analytiker, han känner alla i ledarstaben sedan tidigare och är så klart även inkörd på den spelidé som vi just nu har då han var med och utvecklade den. Jag är väldigt nöjd med staben som helhet och känner att vi kommer vara starkt rustade tillsammans med spelarna i kommande VM

Per Tjusberg, som parallelt med landslagsuppdraget ingår i Pixbos tränarstab, ser mycket fram emot sitt nya uppdrag. 

- Det kommer att bli en stor skillnad under matcherna, jag kommer vara i båset och ta direkta beslut. Tidigare har matcherna varit en lugnare period för min del och analysen har tagit mer tid efteråt. Men nu när jag har klivit in i båset i Pixbos herrlag känner jag att jag har hittat tillbaka till matchcoachningen. Det ska även bli väldigt kul att komma närmare laget under matcherna. Att få se laget på den sidan sargen, i båset, det har jag inte gjort på sex år, säger Per Tjusberg.

Tjusbergs kontrakt sträcker sig över Finkampen 2022. 


Den här artikeln handlar om: